Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: ”Grindeanu este obligat de Constituție să își facă Guvern”

Traian Băsescu: ”Grindeanu este obligat de Constituție să își facă Guvern”

Traian Băsescu: ”Grindeanu este obligat de Constituție să își facă Guvern”
Sursa foto: Foto: Agerepres.ro
15 Iun 2017   •   14:25

Traian Băsescu, liderul PMP, a afirmat că premierul Sorin Grindeanu este obligat de Constituţie să îşi facă un nou Guvern. 

"Grindeanu, plecând de la premisa că nu s-a speriat de Vâlcov şi Dragnea ca să îşi prezinte demisia, trebuie să inventarieze lista miniştrilor PSD şi ALDE care au demisionat, să caute şi să nominalizeaze miniştri cu carnet de membru în PSD şi ALDE (pentru a respecta structura politică a Guvernului votat în Parlament), să înainteaze lista miniştrilor demisionari şi lista miniştrilor propuşi în cabinet către preşedintele Iohannis", a fost mesajul fostul preşedinte transmis prin intermediul Facebook. 

Potrivit fostului lider PMP, aceste lucruri "ar trebui făcute până mâine dimineaţă, pentru că preşedintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săptămână". 

"Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de interese din PSD într-o criză politică a României. Dacă Dragnea îşi face iluzii că o moţiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înşală amarnic. Dacă Grindeanu nu îşi face Guvern şi demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aş trimite PSD-ul în opoziţie fără să clipesc", a susţinut Traian Băsescu. 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close