Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu îl atacă pe creatorul SMURD. Vezi ce a făcut Raed Arafat pentru România

Traian Băsescu îl atacă pe creatorul SMURD. Vezi ce a făcut Raed Arafat pentru România

Traian Băsescu îl atacă pe creatorul SMURD. Vezi ce a făcut Raed Arafat pentru România
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    09 Ian 2012   •   23:42

Preşedintele României a intervenit telefonic într-o emisiune al cărei invitat era Raed Arafat, pentru a-i transmite subsecretarului de stat că cea mai corectă abordare este să-i prezinte ministrului observaţiile sale şi nu să creeze "o psihoză publică".

În cadrul intervenţiei sale, Traian Băsescu a făcut mai multe afirmaţii jignitoare la adresa lui Raed Arafat, avertizându-l chiar că ar trebui să se gândească să demisioneze din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dacă nu este de acord cu ministrul şi nu reuşeşte să îşi comunice nemulţumirile în cadrul instituţiei.

Şeful statului a continuat să îl atace pe cel care a înfiinţat SMURD, spunând că are "viziuni stângiste" şi acuzându-l că apărea la televizor pentru a-şi face reclamă cu fiecare ocazie care i se ivea.

Vezi declaraţiile lui Traian Băsescu despre Raed Arafat.

 


Vizionaţi emisiunea completă aici.

Raed Arafat este un medic român de origine palestiniană, specialist de Anestezie Terapie Intensivă. A înfiinţat şi coordonat cel mai modern centru de urgenţă din România, staţia SMURD de la Târgu Mureş.

După înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), în 1990, Raed Arafat a lucrat timp de opt ani ca voluntar pentru a pune bazele medicinei de urgenţe în România.

"Sistemul Arafat" a devenit, în ciuda greutăţilor întâmpinate de creatorul său, un model echivalent cu succesul. Ţări importante din Uniunea Europeană au venit să îşi ia notiţe, să aplice formula care funcţionează atât de bine în România în sistemele sanitare din Occident.

În 2003 a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Cavaler de la preşedintele Ion Iliescu, pentru întreaga activitate ştiinţifică şi de cercetare, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi promovarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în România

În noaptea de Revelion, în 2005, Raed Arafat a fost decorat de către Traian Băsescu, preşedintele României, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români.

În 2007, Raed Arafat este numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii de către primul ministru de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

Numele subsecretarului de stat a fost vehiculat în repetate rânduri pentru postul de ministru al Sănătăţii, însă răspunsul acestuia a fost că funcţia este potrivită unui om politic şi că îşi doreşte să lucreze cu un ministru pentru a moderniza sistemul sanitar din România.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close