Antena 3 CNN Actualitate Traian Berbeceanu îşi anunţă plecarea de la Prefectură: Sunt decizii politice

Traian Berbeceanu îşi anunţă plecarea de la Prefectură: Sunt decizii politice

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, i-a transmis, marți, succesorului său în funcție să fie alături de bucureșteni și să respecte legea dincolo de interese.

Traian Berbeceanu îşi anunţă plecarea de la Prefectură: Sunt decizii politice
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    02 Feb 2021   •   15:45

Berbeceanu a transmis acest mesaj pe Facebook, după ce funcția de prefect al Bucureștiului a fost cedată USR-PLUS luni seară, la negocierile din cadrul coaliției de guvernare.

Traian Berbeceanu precizează că mandatul său a fost scurt, de trei luni, dar plin de provocări, fiind preluat într-o perioadă deosebit de complicată.

Berbeceanu: Revocarea din funcția, ca și numirea, sunt decizii politice

"Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. 

Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. 

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile. 

Traian Berbeceanu: Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări grele

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR - Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. 

Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!", a scris Traian Berbeceanu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Coaliţia de guvernare şi-a împărţit prefecţii. PNL pierde Capitala

PNL a pierdut Capitala cu totul, după ce, în miez de noapte, Ludovic Orban a primit lovitura decisivă, la şedinţa coaliţiei în care s-au împărţit prefecţii. 

USR-PLUS a obţinut funcţia de prefect al Capitalei, iar UDMR a tras lozul câştigător în judeţele din Ardeal. Covasna, Harghita, Satu Mare, Aradul şi Clujul vor fi conduse de prefecţi din partea UDMR. 

S-a spus de dimineaţă că, având în vedere că Alianţa USR-PLUS a câştigat Bucureştiul, o miză foarte importantă, Traian Berbeceanu avea şanse destul de mici să mai rămână prefect, în urma acestor negocieri.
 

 

×
Subiecte în articol: Traian berbeceanu revocare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close