Antena 3 CNN Actualitate Traian Ogâgău, primarul filmat când își umilea fiica, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Traian Ogâgău, primarul filmat când își umilea fiica, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, filmat când își umilea fiica, a fost condamnat definitiv, astăzi, la un an de închisoare cu suspendare. Decizia a fost dictată de Curtea de Apel Cluj.

Traian Ogâgău, primarul filmat când își umilea fiica, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare
de Alin Tarnovschi    |    12 Oct 2020   •   20:50

Drept urmare, Traian Ogâgău rămâne fără mandatul de primar, având în vedere decizia Curții Constituționale a României din 2016 care prevede că orice ales local condamnat definitiv la închisoare își pierde mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei (cu suspendare sau cu executare).

Judecătorii l-au condamnat pe Ogâgău la un an de închisoare cu suspendare pentru refuz de recoltare a probelor biologice.

De asemenea, primarul din Sângeorz-Băi a fost obligat de instanță să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității chiar în cadrul serviciilor publice administrate de primăria pe care o conduce.

"În baza art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale nr. 95/09.07.2020 a Judecătoriei Năsăud.În temeiul art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului. Definitivă", se arată în decizia de condamnare, potrivit portalului instanțelor din România.

Fapta pentru care Traian Ogâgău a fost condamnat la închisoare cu suspendare s-a produs în noiembrie 2016, atunci când primarul a fost tras pe dreapta de un echipaj al Poliției Rutiere și a refuzat să sufle în etilotest sau să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Primarul din Sângeorz-Băi a intrat în atenția opiniei publice în urmă cu aproximativ o lună, atunci când un videoclip îngrozitor a fost publicat de Antena 3. Cel care a filmat clipul video a fost chiar primarul Ogâgău, acesta surprinzând momente în care își pedepsea fiica: o punea să stea dezbrăcată, în genunchi și cu mâinile sus, în timp ce o punea să repete că va fi cuminte.

×
Subiecte în articol: Traian Ogâgău Sângeorz-Băi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close