Antena 3 CNN Actualitate Forțele Aeriene Germane au trimis trei avioane Eurofighter Typhoon la Mihail Kogălniceanu

Forțele Aeriene Germane au trimis trei avioane Eurofighter Typhoon la Mihail Kogălniceanu

Trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au aterizat joi, 17 februarie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Forțele Aeriene Germane au trimis trei avioane Eurofighter Typhoon la Mihail Kogălniceanu
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    17 Feb 2022   •   22:58

Sosirea aeronavelor a fost anunțată de la sfârșitul lunii ianuarie. Alături de militarii Forțelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, detașamentul german, care însumează aproximativ 60 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va efectua, în următoarele trei săptămâni, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

”Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliţie aeriană”, transmite MApN.

”Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, a adăugat.

Forțele Aeriene Germane au anunțat cu trei săptămâni în urmă că acest contingent ”german va fi integrat pe scară largă în contingentul italian. Acest concept de interoperabilitate permite o extindere rapidă a organizaţiei de apărare aeriană existente, cu o presiune minimă asupra materialului şi personalului.”

Misiunea are ca scop protejarea spațiului estic NATO și a fost planificată de mai multă vreme. ”În această criză regională actuală, Germania este ferm alături de România. De la jumătatea lunii februarie, forțele aeriene germane vor participa cu Eurofighter și soldați la operațiunea NATO Enhanced Air Policing South. Împreună cu Italia, vom securiza spațiul aerian al NATO în calitate de partener de încredere,” anunța ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer, cu aproximativ o lună în urmă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close