Antena 3 CNN Actualitate Trei persoane suspectate de fraude financiare, reţinute în urma descinderilor de la Ploieşti şi Bucureşti

Trei persoane suspectate de fraude financiare, reţinute în urma descinderilor de la Ploieşti şi Bucureşti

Trei persoane suspectate de fraude financiare, reţinute în urma descinderilor de la Ploieşti şi Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Feb 2012   •   16:19

Cinci persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor desfăşurate marţi în Ploieşti şi în Bucureşti, trei dintre acestea fiind reţinute, informează Mediafax.  Aceştia ar fi prejudiciat bugetul cu 3.300.000 de lei în urma unor tranzacţii ilegale cu materiale de construcţii importate din Bulgaria.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, cinci persoane au fost duse la audieri, marţi, în urma a trei percheziţii, două în Ploieşti şi una în Bucureşti, la domiciliile unor persoane suspectate de fraude financiare.
   
Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi, fiind acuzaţia de evaziune fiscală şi de neplata TVA şi a impozitului pe profit, valoarea prejudiciului fiind estimată la 3.300.000 de lei.
   
Conform anchetatorilor, în cursul anului 2011 suspecţii au importat din Bulgaria, prin intermediul unor firme fantomă, materiale de construcţii pe care ulterior le-au vândut la preţuri mici pe piaţa românească, fără a plăti TVA şi impozit pe profit.
   
În urma descinderilor poliţiştii au ridicat de la locuinţele acestora laptopuri, unităţi IT, mai multe înscrisuri şi bunuri susceptibile a proveni din infracţiunile comise.

×
Subiecte în articol: Ploiești retinuti evaziune fiscala
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close