Antena 3 CNN Actualitate Primul tren electric nou cumpărat în ultimii 20 de ani a ajuns în România. Când va începe să circule garnitura

Primul tren electric nou cumpărat în ultimii 20 de ani a ajuns în România. Când va începe să circule garnitura

Rama electrică Alstom Coradia Stream achiziționată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară, a ajuns la Curtici, județul Arad, iar marţi va fi la Bucureşti.

Primul tren electric nou cumpărat în ultimii 20 de ani a ajuns în România. Când va începe să circule garnitura
Sursa foto: ARF - Autoritatea pentru Reformă Feroviară
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Dec 2023   •   10:25

Primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în cadrul contractului privind achiziţia a 37 de rame electrice pentru servicii de transport feroviar de călători de mediu şi lung parcurs a trecut testele şi inspecţia finală de fabrică şi a fost expediat în 29 noiembrie către Bucureşti.

Sâmbătă seară a ajuns la Curtici.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"La Bucureşti este programat să ajungă pe 5 decembrie 2023 şi să înceapă pregătirile din partea furnizorului în vederea livrării oficiale către ARF”, a transmis instituţia.

"Rama merge la București, pe ruta Arad – Sighișoara – Brașov – Ploiești Vest”, anunță secretarul de stat în Ministerul Transportutilor, Ionuț Săvoiu.

Citește și: Topul căutărilor făcute de românii pe Google în 2023. De la Klaus Iohannis, la reţeta de ciorbă de perişoare

El precizează că cele 37 rame Alstom Coradia Stream vor întra în circulație pe parcursul anului 2024.

"După etapa de testare și autorizare, primele trenuri vor circula pe rutele București – Brașov și București - Constanța”, încheie Săvoiu.

×
Subiecte în articol: tren electric tren nou
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close