Antena 3 CNN Actualitate Trucurile prin care şoferii pot reduce consumul de carburant cu 15-25%: "Atenţie la aceste detalii"

Trucurile prin care şoferii pot reduce consumul de carburant cu 15-25%: "Atenţie la aceste detalii"

Experții din industria auto au venit cu o serie de recomandări utile pentru şoferii care urmăresc reducerea consumul de carburant.

Trucurile prin care şoferii pot reduce consumul de carburant cu 15-25%: "Atenţie la aceste detalii"
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2024   •   22:00

Orice adăugire de piese suplimentare la un vehicul poate reduce eficiența aerodinamică și poate conduce la o creștere a rezistenței la deplasare, ceea ce în final poate duce la un consum mai mare de combustibil, este avertismentul experților din industria auto.

Se estimează că chiar și un simplu portbagaj montat pe plafon poate determina o creștere de până la 15% în consumul de combustibil, iar atunci când este încărcat, această cifră poate ajunge la 25%.

Mai mult, specialiștii atrag atenţia că mașinile sunt proiectate pentru a minimiza rezistența la deplasare, însă adaosurile externe pot contracara acest aspect și pot contribui la creșterea consumului de combustibil. 

"Mașinile sunt proiectate pentru a fi cât mai aerodinamice posibil, ceea ce înseamnă că sunt concepute pentru a reduce rezistența la înaintare, dar adaosurile externe pot diminua această aeroeficiență și pot crește rezistența la înaintare.

Portbagajele și cutiile care se prind pe plafonul autoturismului sunt adăugiri comune ale mașinilor, dar pot crește consumul de combustibil, deoarece cercetările sugerează că deplasarea cu un portbagaj pe plafon presupune cu până la 25% mai mult combustibil”, spun specialiştii de la CarShop, potrivit The Mirror.

În plus, experții oferă un sfat practic șoferilor: evitați să țineți geamurile și plafonul deschise în mod inutil, deoarece acest lucru poate contribui la creșterea consumului de combustibil.

De exemplu, menținerea acestora deschise doar atunci când este necesar poate ajuta la îmbunătățirea eficienței combustibilului.

Pe lângă aceste aspecte, șoferii trebuie să fie atenți și la greutatea obiectelor transportate în mod constant în mașină. Cu cât sunt mai puține obiecte grele în interiorul vehiculului, cu atât mai mic va fi consumul de combustibil.

Astfel, se mai recomandă eliminarea accesoriilor cum ar fi suporturile pentru biciclete sau portbagajele de plafon, în cazul în care nu sunt utilizate în mod frecvent.

×
Subiecte în articol: şoferi consum carburanţi
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close