Antena 3 CNN Actualitate Trupul lui Aleksei Navalnîi, păzit la morgă de poliţişti, iar medicii au primit interzis pentru autopsie

Trupul lui Aleksei Navalnîi, păzit la morgă de poliţişti, iar medicii au primit interzis pentru autopsie

Jurnaliştii de la Novaya Gazeta Europe au reuşit, după 48 de ore de la anunţul morţii lui Aleksei Navalnîi, să depisteze locul în care a fost dus trupul neînsufleţit al rivalului lui Vladimir Putin. Asftfel, corpul lui Navalnîi a fost dus la o morgă, acolo unde este păzit de poliţişti, în timp ce medicii au primit interzis să efectueze autopsia pentru a afla cauza exactă a morţii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2024   •   14:44

Jurnaliştii de la Novaya Gazeta Europe au aflat că trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi se află la morga Spitalului Clinic Districtual Salekhard.

Cadavrul lui Navalnîi a fost transportat inițial în orașul Labytnangi din regiunea autonomă Yamalo-Nenets, după de Navalnîi a murit vineri dimineaţă la colonia penitenciară nr. 3 din districtul arctic Yamal-Nenets, iar ulterior, vineri seara, trupul a fost transferat la Spitalul Clinic Districtual Salekhard.

"De obicei, cadavrele persoanelor care au murit în închisoare sunt duse direct la Biroul de Medicină Legală de pe strada Glazkova, dar în acest caz a fost dus la spitalul clinic din anumite motive", a declarat un paramedic din cadrul serviciului de ambulanță din Salekhard, un oraş aflat în apropiere de colonia penitenciară.

Alte surse din cadrul spitalului au delcarat că medicii au primit interzis să se apropie de morgă şi să efectueze autopsia în cazul lui Navalnîi.

Aleksei Navalnîi, comemorat în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti

Disidentul Alekseei Navalnîi a fost comemorat, astăzi, în fața ambasadei Rusiei la București. În fața ambasadei au fost depuse candele și flori, alături de portret și fotografii ale lui Aleksei Navalnîi.

În galeria foto de mai jos puteţi găsi mai multe imagini surprinse la comemorarea din Bucureşti

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Zeci de persoane s-au adunat în fața ambasadei Rusiei la București pentru a aduce un omagiu lui Aleksei Navalnîi, care a murit vineri în închisoare la vârsta de 47 de ani.

În fața ambasadei, au fost depuse candele și flori, alături de portret și fotografii ale lui Aleksei Navalnîi.

Evenimentul dedicat disidentului rus a avut loc la inițiativa europarlamentarului Vlad Gheorghe.

Disidentul rus a murit în închisoare, a anunțat vineri Serviciul Federal de Penitenciare din Rusia. Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispășea o pedeapsă cumulată de peste 30 de ani pentru diferite infracțiuni despre care el a susținut că sunt înscenate cu scop politic.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close