Antena 3 CNN Actualitate Tudor Ciuhodaru, despre administrarea dozei 4 de vaccin împotriva Covid-19 în România: ”Dacă va deveni obligatoriu avem o mare problemă”

Tudor Ciuhodaru, despre administrarea dozei 4 de vaccin împotriva Covid-19 în România: ”Dacă va deveni obligatoriu avem o mare problemă”

Administrarea celei de-a patra doze a vaccinului Comirnaty - Pfizer BioNTech se va putea face și în România, la cerere, începând cu 16 mai. Invitat să comenteze subiectul la Antena 3, medicul Tudor Ciuhodaru și-a exprimat din nou reticența față de vaccinurile împotriva Covid-19, având în vedere că de-a lungul timpului mai mulți pacienți care s-au vaccinat împotriva Covid-19 au suferit efecte adverse, iar în unele cazuri chiar grave.

Tudor Ciuhodaru, despre administrarea dozei 4 de vaccin împotriva Covid-19 în România: ”Dacă va deveni obligatoriu avem o mare problemă”
Sursa foto: Hepta & Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2022   •   15:29

„Sper că va rămâne la etapa de vor putea, adică cine vrea, pe baza unui consimțământ informat. Dacă va deveni obligatoriu avem o mare problemă. Ați văzut că la nivel european, eu am votat iarăși împotrivă, se intenționează prelungirea acelui pașaport verde digital încă un an de zile, deși nu există nicio motivație epidemiologică sau medicală într-un astfel de demers.

Probabil ar trebui să ne gândim de ce în Spania coronaviroza este tratată ca o boală obișnuită, nici măcar nu mai fac izolare după ce te depistează, decât în cazurile severe, iar lucrurile sunt pe o altă abordare, în alte zone ale lumii.”, a declarat Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a limitat utilizare vaccinului anti-Covid-19 al companiei Johnson&Johnson pentru adulți din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui. Acest efect secundar a fost întâlnit și la pacienți care s-au vaccinat cu serurile Pfizer și Moderna. Prezent ediția din 6 mai a emisiunii Exces de putere, medicul Tudor Ciuhodaru a comentat această informație.

Citește și: O pacientă din România susține că a suferit efecte adverse grave după vaccinarea cu Pfizer. Oana Zamfir: ”Ni se spunea că nu există nicio legătură”

„Au fost foarte multe întrebări de la început. FDA s-a sucit de vreo trei ori când a fost vorba de Johnson&Johnson. O dată a zis că nu există nicio legătură între acele cazuri de cheaguri și cu trombocitopenie severă, după care au constatat că cele șase persoane afectate, dintre care un caz mortal, sunt de luat în seamă și plănuiau să interzică acest vaccin, iar acum văd că vin cu o altă abordare.

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat acest vaccin între 11 martie 2021 și urmau să vină încă 50 de milioane de doze la nivel european doar în semestrul doi din 2021, deși experiența europeană în acest domeniu nu era confirmată.

Sunt două întrebări clare: Cine plătește pentru efectele secundare ? Plătește medicul ? Plătește pacientul ? Plătește firma care a pus vaccinul pe piață ? La multe întrebări nu ni s-a răspuns nici astăzi, inclusiv de ce sunt aceste contracte secretizate și nu ni se oferă toate informațiile necesare. (...)

Eu am cerut deja Avocatului Poporului să asigure desecretizarea acestor contracte, inclusiv în ceea ce privește costurile. De ce s-a blocat atâta timp producția de alte tipuri de medicamente? De ce a fost blocată întotdeauna dezvoltarea unor teste serologice performante, vorbesc de anticorpi, care erau utile și extrem de ieftine în comparație cu alte metode de investigare?”, a spus Tudor Ciuhodaru.

 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 Tudor Ciuhodaru
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close