Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Tablou sumbru și pesimist în 2021. Interlopii s-au înfrățit cu zona politică

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Tablou sumbru și pesimist în 2021. Interlopii s-au înfrățit cu zona politică

În emisiunea Esențial de duminică, la Antena 3, psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat ce se va întâmpla în anul 2021, în România, din perspectiva criminalistică. Acesta a povestit că interlopii se vor apropia mai mult de scenă politică: "Lumea interlopă și-a dat mâna cu gulerele albe"

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Tablou sumbru și pesimist în 2021. Interlopii s-au înfrățit cu zona politică
de Mia Lungu    |    03 Ian 2021   •   17:45

"Perspectiva mea pentru 2021 este aceea de a induce un tablou sumbru și pesimist. Deoarece nu văd instrumentele juridice, procedural penale. Procurorul trebuie să revină în ceea ce înseamnă suveranitatea pe temeinicia și aplicarea legii." a declarat psihologul Tudorel Butoi pentru Antena 3. 

"Noi avem o grămadă de atribuții ale procurorului pe care trebuie să i le aprobe judecătorul. Rămâne până la urmă procurorul o veriga care obstrucționează celeritatea actului.

Păi dacă tu ești acolo, ai facultatea de drept terminată, ai vechime în materia aceasta, ce-ti trebuie ție judecătorul? Cu judecătorul ne întâlnim altă dată, când trebuie să judece."

Anul 2021: trist, sinistru, recrudescența și violență crescută

"În ceea ce înseamnă criminalitatea violentă, profesionistă, de care trebuie să ținem cont (...) lumea interlopă și-a dat mâna cu gulerele albe. Adică s-au înfrățit cu interlopii din zona industrială, economică, multinațională, și mai ales cu zona politică. 

Dacă nu, chiar, în politică au intrat infractori de genul acesta, cu un pedigree destul de sumbru. Deci în momentul în care s-a creat legătura aceasta, instrumentul juridic va fi birocratic și se va înțepeni."

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close