Antena 3 Actualitate Tudorel Toader face noi dezvăluiri: „Nu pot accepta multele neadevăruri din ultima perioadă”

Tudorel Toader face noi dezvăluiri: „Nu pot accepta multele neadevăruri din ultima perioadă”

23 Apr 2019   •   12:51
Tudorel Toader face noi dezvăluiri: „Nu pot accepta multele neadevăruri din ultima perioadă”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a transmis printr-un mesaj postat pe Facebook că nu se „războiește” cu nimeni, dar că nu mai poate suporta toate neadevărurile care se spun. 

„O alta simplă precizare ! Prin aceste replici, eu nu mă " războiesc" cu nimeni, doar că nu pot accepta multele neadevăruri din ultima perioadă!”, a spus ministrul. 

În urmă cu câteva ore, Toader a făcut o serie de precizări legate de „ordonanţa pe achiziţii”. 

„MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative inițiate de către alte ministere.
MJ nu inițiază și nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. 
In evidentele MJ nu figurează un proiect trimis spre AVIZARE conform dispozițiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la ”ordonanţa pe achiziţii”.

În faza de prealabilă, de consultare interinstituțională, MJ a transmis o serie de propuneri si observații, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative printre care și legislația din domeniul achizițiilor publice. 

Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT, s-a facut referire la analizarea oportunitatii solicitarii acestuia, in conditiile in care se punea in discutie posibilitarea construitii unor obiective militare.

Luând în considerare intervențiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menționată necesitatea obținerii avizului Ministerului Afacerilor Externe și a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene.

PS: observatiile se refera la a treia varianta de proiect, având același conținut cu primele două, care nu au fost luate în considerare !”. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close