Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader: Vom face din nou apel la decizia CCR

Tudorel Toader: Vom face din nou apel la decizia CCR

Tudorel Toader: Vom face din nou apel la decizia CCR
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
07 Ian 2019   •   21:39

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat luni seară, la "Sinteza Zilei", că în cazul procurorului Augustin Lazăr motivele revocării sunt mai evidente decât în cazul Laurei Codruța Kovesi și că va face apel din nou la decizia CCR.

Citește și: Klaus Iohannis: Nu îl voi revoca pe Augustin Lazăr

"Știu și eu că președintele se declară mulțumit de procurorul general. Niciunul dintre noi nu știe căror fapte li se datorează mulțumirea președintelui. Cred că dândul ar putea să răspundă, dar sigur nu ne va răspunde.

Eu, personal, cred că în cazul lui Lazăr motivele revocării sunt mai evidente, mai puternice, mai multe, decât în cazul lui Kovesi. Am făcut apel la președinte să recitească decizia CCR, prezumând că prima dată a citit-o și a înțeles-o. E opțiunea dânsului, dar eu cred că în măsura în care se va decide vom sesiza Curtea Constituțională din nou pentru că astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue nici la palierul magistraților, procurorilor, dar nici la nivelul celei mai înalte demnități în statul român, adică al președintelui.

Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia CCR care o să ne spună aceeași soluție. Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia Curţii Constituţionale, care o să ne spună, sper eu, cred eu, aceeaşi dezlegare, soluţie. Ba dimpotrivă o să ne spună: Cum de nu aţi înţeles că am dat deja o decizie referitoare la Kovesi", a spus Tudorel Toader.

Citește și: PSD ar putea face plângere împotriva lui Iohannis pentru nerevocarea lui Lazăr

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader nu a avut o treabă mai bună de făcut şi a trimis din nou aceleaşi documente prin care cere revocarea.

”Domnul ministru, probabil neavând o treabă mai bună de făcut, a trimis din nou documentele. În această etapă pot să răspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Face o treabă foarte bună, sunt mulțumit. Așa-zisa evaluare nu satisface rigorile legii”, a spus Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close