Antena 3 CNN Actualitate Uciderea tigrului scăpat din Grădina Zoologică, condamnată de şeful ITM Sibiu: O deficienţă crasă

Uciderea tigrului scăpat din Grădina Zoologică, condamnată de şeful ITM Sibiu: O deficienţă crasă

Uciderea tigrului scăpat din Grădina Zoologică, condamnată de şeful ITM Sibiu: O deficienţă crasă
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Dec 2011   •   17:39

"Ceea ce s-a întâmplat la Grădina Zoologică a fost o neglijenţă crasă" a declarat, miercuri, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu, Szombatfalvi Torok Francisc, în legătură cu operaţiunile de recuperare ale animalului scăpat din Grădina Zoologică, informează Mediafax.

"Mie mi s-a părut, din relatări, că a fost o neglijenţă crasă ce s-a întâmplat la Grădina Zoologică, denotând că şi acolo este plin de neprofesionişti, o deficienţă crasă în organizarea acţiunii de recuperare a animalului. Şi aşa simt că tot neprofesionistă a fost şi intervenţia ad hoc care s-a făcut pentru a salva animalul sau a-i lua libertatea", a spus Szombatfalvi Torok.
   
Szombatfalvi Torok a condamnat, în general, atitudinea oamenilor faţă de animale, afirmând că nu mai există respect faţă de acestea.
   
"Că i s-a luat viaţa animalului este un mare păcat şi această faptă trebuie să ne dea foarte mult de gândit în comportamentul general care ne caracterizează viaţa în legătură cu animalele şi natura. Se constată un comportament necivilizat, needucat, neorganizat în ceea ce priveşte acţiunea noastră asupra animalelor şi a naturii la modul general", a spus Szombatfalvi Torok.
   
De asemenea, şi reprezentanţii Asociaţiei "Animal Life" Sibiu condamnă uciderea tigrului şi susţin că s-ar fi putut găsi alte variante de capturare a acestuia.

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, refugiindu-se în Pădurea Dumbrava, apoi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. În jurul orei 12.30, tigrul a fost împuşcat mortal în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca.

Poliţia din Sibiu a declanşat cercetări cu privire la împrejurările care au condus la uciderea tigrului care scăpase de la Grădina Zoologică din neglijenţa unui îngrijitor.

×
Subiecte în articol: gradina zoologica
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close