Antena 3 CNN Actualitate Un alt ucrainean care fuge de război a fost salvat din munți, în Maramureș | Bărbatul s-a rătăcit și a sunat la 112 pentru a cere ajutor

Un alt ucrainean care fuge de război a fost salvat din munți, în Maramureș | Bărbatul s-a rătăcit și a sunat la 112 pentru a cere ajutor

Un ucrainean fugit de războiul din țara sa a fost salvat de autoritățile române, după ce a rătăcit timp de trei zile în munți. Extenuat și flămând, bărbatul de 37 de ani a cerut ajutor la 112.

de Georgiana Adam    |    26 Mai 2024   •   14:02

Ucraineanul în vârstă de 37 de ani a fost găsit de echipa Salvamont Maramureș, în cursul zilei de duminică.

Bărbatul, care încerca să fugă de război și să se ascundă în țara noastră, se afla rătăcit în munți de trei zile, fără apă, hrănă și haine.

Extenuat și neputincios, bărbatul a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Salvamont Maramureș a transmis că acum cetățeanul ucrainean se află în afara oricărui pericol.

”Acțiune de căutare salvare începută devreme azi-dimineață, în jurul orei 01.15 a.m. și finalizată după aproximativ 11 ore, a salvatorilor montani ai SPJ Salvamont Maramures.

Un cetățean ucrainean de 37 ani, aflat de 3 zile în munți, rătăcit, extenuat, ud complet din cauza condițiilor meteo, în hipotermie și fără posibilitatea de a se mai deplasa atât din cauza condiției fizice, cât și a terenului cu acces dificil, a solicitat ajutor de urgență la 112.

O echipă a Salvamont Maramures a ajuns la el și i-a acordat primul ajutor și i-a oferit ceai cald și hrană, iar ulterior, după ce a fost stabilizat ținând cont de starea în care se afla ucraineanul și datorită faptului că extracția terestra și transportul ar fi durat undeva la 12 - 14 ore până la unitatea medicală, salvatorii au decis să solicite sprijin aero de la POA Târgu Mureș.

Acum, cetățeanul ucrainean se află în afara oricărui pericol, fiind preluat la unitatea medicală de echipajele medicale.

Salvatorii montani și echipajul elicopterului SMURD de la POA Târgu Mureș s-au retras la baze. Acțiune încheiată”, a transmis Salvamont Maramureș.

Actiune de cautare salvare inceputa devreme azi dimineata, in jurul orei 01.15 a.m. si finalizata dupa aproximativ 11...

Publicată de Salvamont Maramures pe Duminică, 26 mai 2024

×
Subiecte în articol: ucrainean salvat munti Maramureș
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toţi comercianţii români sunt obligaţi acum să accepte plata cu cardul
x close