Antena 3 CNN Actualitate Ultimele detalii despre ordonanța 114. Darius Vâlcov: „Nu știu dacă a fost dată prea devreme”

Ultimele detalii despre ordonanța 114. Darius Vâlcov: „Nu știu dacă a fost dată prea devreme”

Ultimele detalii despre ordonanța 114. Darius Vâlcov: „Nu știu dacă a fost dată prea devreme”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
02 Mar 2019   •   10:54

Celebra ordonanță 114 aprobată de Guvern la sfârșitul anului trecut a provocat un adevărat scandal între mediul de afaceri și autorități. Punctele de vedere diferite ale partenerilor din coaliția de guvernământ au pus pe jar întreaga economie. 

Gabriel Biriş, avocat: „Guvernul sfidează și atacă piețele financiare internaționale petru că în momentul în care vii peste noapte cu atâtea măsuri e clar că nu vrei să ai o relație prietenească. De ce e atât de importantă această perspectivă de rating. Pentru că inițial s-a anunțat că va fi o perspectivă negativă. Adică dacă continuă ce se întâmplă urmează scăderea ratingului. Pentru România, o degradare a ratingului în momentul de față este extrem de periculoasă pentru că noi suntem fix deasupra liniei. Cu un sigur grad suntem repetenți, ceea ce înseamnă că explodează costurile de finanțare”. 

Darius Vâlcov, consilier al premierului: „Din partea Ministerului Finanțelor, cred că a fost un demers corect, tocmai pentru a lăsa o perioadă de 2 săptămâni să vedem dacă bugetul va fi aprobat. Și acesta e un punct important. La ora actuală, România, din cauza președintelui Iohannis, nu are buget și un punct vulnerabil atunci când agențiile de rating evaluează situația unei țări și, pe de altă parte, pentru a se vedea care sunt perspectivele ordonanței 114”. 

Întrebat dacă nu s-au grăbit cu această aprobare a ordonanței 114, Darius Vâlcov a spus că „deocamdată nu vedem niciun fel de efect. Ordonanța nu știu dacă a fost dată prea devreme. Unii poate consideră că a fost dată prea târziu. Vom vedea în viitor dacă a fost un moment corect sau Guvernul s-a grăbit”. 

×
Subiecte în articol: Darius Valcov detalii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close