O poveste cu servicii, dosare penale şi denunţuri pe bandă rulantă. Un scandal în care s-a implicat chiar şi preşedintele care, evident, a apărat-o pe Udrea.
Pe 30 octombrie 2014, cu câteva zile înainte de primul tur al prezidenţialelor, pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com apăreau mai multe fotografii cu Elena Udrea, Alina Bica, şefa DIICOT de la acea vreme şi prietena acestora Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii. Fotografiile au fost făcute în 2014, de Sfîntul Valentin, în faţa unui magazin din Paris.
Imediat după ce presa a preluat fotografiile, pe acelaşi site au apărut şi notele de plată ale vacanţei celor 3. Odată informaţiile aruncate pe piaţă, site-ul a fost şters de autorii săi. Prima care a reacţionat a fost Alina Bica.
Elena Udrea a arătat cu degetul spre serviciile secrete, pe care le-a acuzat că manipulează cu doar câteva zile înaintea turului I al alegerilor prezidenţiale.
Prompt, ca de fiecare dată când cineva a lovit în Udrea, Traian Băsescu a reacţionat. Tot spre servicii a arătat, dar a spus că Bica era ţinta, iar protejata sa a fost "la pachet".
Lui Traian Băsescu i s-a părut interesant şi că Udrea a fost fotografiată în faţa unui magazin cu produse ieftine.
Presa a dezvăluit însă că în magazinul respectiv preţurile hainelor oscilează între 100 şi 500 de euro. Serviciul de Informaţii Externe a refuzat să se implice în războiul declaraţiilor iscat de fotografiile cu Elena Udrea.
Sabotată de servicii sau nu, Udrea nu a intrat în turul al doilea al prezidenţialelor. La mai puţin de o lună de la apariţia fotografiilor de la Paris, Bica era săltată de pe stradă de procurori şi dusă la audieri. La acea vreme şef al DIICOT, Bica era acuzată de trafic de influenţă. În calitate de membru într-o comisie ANRP ar fi supraevaluat un teren din Capitala în favoarea omului de afaceri Gheorghe Stelian. Prejudiciul adus statului - 62,5 milioane de euro. Bica a fost reţinută şi acum este arestată preventiv pentru abuz in serviciu.
Procurorii au acuzat-o pe şefa DIICOT că ar fi intervenit pentru tergiversarea unui dosar pentru Ioan Niculae. Răsplata ar fi fost pe măsură: 3,5 milioane de euro. O alta disjungere din dosarul iniţial al Alinei Bica face referire la omul de afaceri Ovidiu Tender. Prin intermediul consilierului lui Bica, Tender ar fi vrut de la aceasta o soluţie favorabilă într-un dosar instrumentat personal de ea.
Nici pentru Elena Udrea situatia nu a fost roz. La sfarsitul lunii ianuaria a fost ridicata de DNA în dosarul Microsoft pentru spălare de bani şi fals în declaraţii. Protejata lui Băsescu a arătat iar spre servicii lansând mai multe acuzaţii la adresa şefului interimar al SRI, Florian Coldea. Maior tocmai demisionase de la şefia Serviciului. Ulterior, Udrea dezvăluia că acesta ar fi anunţat-o despre existenţa fotografiilor de la Paris înainte ca ele să apară în presă.
Procurorii au cerut urmarirea penală a lui Udrea şi în dosarul Gala Bute. Pe 10 februarie însă, Udrea a fost arestată preventiv ca urmare a unui denunţ însă. Dinu Pescariu, coleg de dosar cu Dorin Cocoş, a acuzat o ca i ar fi cerut 500 de mii de euro pentru o intervenţie in justitie.
Cea de a treia protagonistă a plimbării de 14 februarie de la PARIS, Maria Topoliceanu este urmărită penal pentru luare de mită în dosarul Gala Bute. Procurorii anticorupţie o acuză pe fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii că ar fi primit bani de la administratorul unei firme ca să asigure plata la timp a unor lucrări.