Antena 3 CNN Actualitate Un avion Tarom a fost interceptat de două aeronave de luptă din Germania. Pierduse contactul cu turnul de control

Un avion Tarom a fost interceptat de două aeronave de luptă din Germania. Pierduse contactul cu turnul de control

Un avion Tarom a fost interceptat de două aeronave de luptă din Germania. Pierduse contactul cu turnul de control
07 Sep 2018   •   15:33

Un avion Tarom, înregistrat YR-BGG, care desfășura zborul RO-371 București – Bruxelles a fost interceptat la un nivel de zbor de 40.000 de picioare (aproximativ 12.000 de metri) deasupra Germaniei când comunicarea cu controlorii de zbor a fost pierdută. Două aeronave Eurofighter au fost trimise să intercepteze aeronava românească în apropiere de Frankfurt, la ora 9.04.

Martorii spun că s-ar fi auzit inclusiv boom-ul sonic produs de aeronave, potrivit cancan.ro. La scurt timp după ce aeronavele Eurofighter s-au apropiat de Boeing, echipajul acestuia a raportat pe frecvența de urgență că a fost selectată o frecvență greșită de comunicare. Avioanele Eurofighter s-au intors la baza lor de la Neuburg Bavaria, iar cursa și-a continuat zborul.

Purtătorul de cuvânt al Tarom, Cristian Blană, a confirmat parțial situația. El a spus  că a fost vorba de un switch (mică întrerupere) în comunicațiile dintre turnul de control și aeronavă. Totodată, acesta a adăugat că nu are cunoștință ca aeronavele Eurofighter să fi decolat pentru interceptarea avionului Tarom. ”Este o știre cu potențial de senzațional”, a spus el.

×
Subiecte în articol: Germania lupta aeronava interceptare avion Tarom
Parteneri
Alertă ANM! Praful saharian loveşte vestul şi sud-vestul ţării
x close