Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a fost prins în timp ce transporta peste 300 de litri de alcool din Serbia spre România, cu o ambulanţă

Un bărbat a fost prins în timp ce transporta peste 300 de litri de alcool din Serbia spre România, cu o ambulanţă

Un bărbat a fost prins în timp ce transporta peste 300 de litri de alcool din Serbia spre România, cu o ambulanţă
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Aug 2012   •   12:05

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Timişoara, a fost prins în timp ce transporta, ilegal, peste 300 de litri de alcool dinspre Serbia spre România, cu o autoutilitară pe care era aplicat semnul Crucii Roşii şi un girofar, lăsând să se înţeleagă că este vorba despre o ambulanţă.
   
Poliţiştii de la Secţia 9 Poliţie Rurală Deta au descoperit, sâmbătă, o autoutilitară în care se aflau peste 300 de litri de alcool de provenienţă Serbia, potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Inspectoratul Poliţiei Judeţene Timiş.
   
Astfel, în oraşul Deta a fost oprită în trafic o autoutilitară care avea montat în partea din faţă, pe plafonieră, un girofar, iar pe capotă şi pe uşa din spate avea aplicat un colant magnetic de culoare roşie, sub formă de cruce, lăsând să se înţeleagă ca ar fi o maşină care aparţine Crucii Roşii.
   
"La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 46 de ani, din Timişoara, iar în urma controlului autoutilitarei s-a stabilit că în interior era transportat alcool de Serbia, atât îmbuteliat cât şi în sticle şi bidoane de palstic. De asemenea, în urma controlului autoturismului s-a constatat că pe plăcuţa din faţă cu numărul de înmatriculare avea lipită o bandă adezivă peste o literă, pentru a induce în eroare poliţiştii, în urma unui eventual control, lăsând să se vadă şi să se înţeleagă că este litera P, în loc de B", se arată în comunicat.
   
Cei 333 de litri de alcool transportaţi în autoutilitară a fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi fals privind folosirea emblemei Crucii Roşii.
   
Totodată, şoferul a fost amendat cu 560 de lei pentru folosirea unor mijloace de avertizare neomologate, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea girofarului.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close