Antena 3 CNN Actualitate Un bloc de locuinţe sociale din judeţul Olt a fost DISTRUS de furtună

Un bloc de locuinţe sociale din judeţul Olt a fost DISTRUS de furtună

Un bloc de locuinţe sociale din judeţul Olt a fost DISTRUS de furtună
Sursa foto: Foto: VideoNews
24 Aug 2014   •   12:13
Un bloc din Scorniceşti, judeţul Olt, a fost distrus de furtună. Mai exact, blocul a fost decopertat integral. 
 
Unul dintre locatari a explicat, în direct la Antena 3, că este un bloc de locuinţe sociale: "Încă nu ştim nici noi ce s-a întâmplat. A luat acoperişul din spate şi l-a dat jumătate pe maşinile din parcare iar jumătate este la distanţă de câteva sute de metri. Eu stau la parterul blocului. Vecinii de la ultimul etaj stau acum cu apartamentele descoperite. Apa a ajuns până la etajul doi", a explicat locatarul. 
 
Primarul din Scorniceşti, Cătălin Davidescu, a explicat că acoperişul blocului a fost spulberat pur şi simplu şi că nu a mai văzut aşa ceva. 
 
"Am fost la prima oră, cu prefectul, am constatat că locuinţele sunt pline de apă. În momentul de faţă facem evaluarea, urmăm procedura, aşteptăm comisia mâine dimineaţă la prima oră şi trebuie să refacem acoperişul. Riscăm ca cele 24 de apartamente din bloc să fie inundate şi nu se poate aşa ceva. Aşteptăm să primim ajutorul financiar necesar de la centru pentru a putea repara acoperişul. Momentan se poate locui în aceste apartamente. Dacă situaţia se înrăutăţeşte, avem câteva camere în liceul Brâncoveanu, pregătite. Momentan nu a cerut nimeni adăpost."
 
Davidescu a recunoscut că nu ştie sigur ce se va întâmpla cu maşinile distruse în timpul furtunii. 
 
"Nu pot spune dacă şi cine va despăgubi proprietarii. Eu sper ca cei care vor fi găsiţi vinovaţi să plătească, dar nu pot să mă pronunţ în momentul de faţă în legătură cu cine ar fi vinovat. În mod normal, într-o situaţie de urgenţă, nu cred că există posibiltatea de despăgubiri, decât pentru cei care au CASCO", a explicat primarul, întrebat de locatarul blocului ce se va întâmpla cu maşinile distruse. 
 

×
Subiecte în articol: bloc locuinte Dolj primar apa apartamente centru
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close