Antena 3 CNN Politică Un director din Ministerul Transporturilor, fost PSD-ist, a fost repus în funcţie, deşi este urmărit penal pentru delapidare

Un director din Ministerul Transporturilor, fost PSD-ist, a fost repus în funcţie, deşi este urmărit penal pentru delapidare

Un director din Ministerul Transporturilor, fost PSD-ist, a fost repus în funcţie, deşi este urmărit penal pentru delapidare
Sursa foto: Foto: cdep.ro
de M.Z.    |    13 Apr 2013   •   20:44

Un director din Ministerul Transporturilor, fost deputat PSD, care tocmai a fost renumit în funcţie, este urmărit penal pentru delapidare.

Daniel George Costache, de la ICERTRANS, este urmărit penal, cu propunere de trimitere în judecată pentru delapidare. Dauna este de 1,2 miliarde.

Informaţiile au fost prezentate în ediţia de sâmbătă a emisiunii Exces de putere, de la Antena 3.

Dosarul nr. 14957/P/2011 se află în lucru la procuror cu propunere de trimitere în judecată a inv. Costache Daniel George. Faţă de acesta s-a început urmărirea penală la data de 6.12.2011 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată, prev. de art. 215 ind. 1 alin. 1 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.

Din cuprinsul rezoluţiei de începere a urmăririi penale, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2005-2009, în calitate de director al INCERTRANS, în cursul deplasării la partenerii contractuali ai Institutului, cu ocazia realizării operaţiunilor contabile de decontare a cheltuielilor, învinuitul a efectuat plăţi folosind cardul instituţiei în interes personal, fiind decontate cheltuieli pentru care nu s-au prezentat documente justificative.

Pe de altă parte s-a mai reţinut că au fost decontate cheltuieli de transport, cazare şi masă, care în fapt trebuiau suportate de partenerii externi potrivit inţelegerilor încheiate de INCERTRANS, prejudiciul total estimat fiind în cuantum de 121.911 lei.

Dosarul se află în fază avansată de soluţionare.
 
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.








×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close