Antena 3 CNN Actualitate Un jandarm montan a cucerit Aconcagua! A dus steagul României la aproape 7.000 de metri înălţime

Un jandarm montan a cucerit Aconcagua! A dus steagul României la aproape 7.000 de metri înălţime

Un jandarm montan din Caraş-Severin a cucerit Aconcagua, unul dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii. Salvatorul montan a rezistat unui traseu dificil de 15 zile, pe care l-a parcurs la temperaturi ce au coborât chiar şi la minus 30 de grade.

Un jandarm montan a cucerit Aconcagua! A dus steagul României la aproape 7.000 de metri înălţime
Sursa foto: Antena 3
02 Mar 2020   •   13:50

La 46 de ani, unul dintre cei mai experimentaţi salvatori montani, şi-a atins visul. A dus steagul României la aproape 7 mii de metri înălţime, după un traseu extrem de dificil.

''Am vrut să renunţ de două ori, până să ajung sus, am fost încurajat de echipă, am făcut pauze şi în momentul când am ajuns acolo, am simţit atâta fericire şi bucurie. Mai e un factor - aclimatizarea, poţi să ai orice pregătire, dacă corpul tău nu se adaptează la altitudini, nu poţi reuşi'', a spus Iosif Adalberd Krepela, jandarmul care a escaladat Aconcagua.

Primul gând după reuşită a fost să se întoarcă din nou pe munte. Următorul vârf pe care vrea să-l atingă este Elbrus, cel mai înalt din Caucaz, numit şi Tronul Zeilor.

Un jandarm montan a cucerit Aconcagua

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close