Un medic de la Elias, săltat în cazul decontărilor ilegale de analize. Prejudiciul este de jumătate de milion de euro

de M.Z.    |    29 Mar 2013   •   11:24
Un medic de la Elias, săltat în cazul decontărilor ilegale de analize. Prejudiciul este de jumătate de milion de euro Foto: falseclaimsactattorney.com
Update 11.20 - Unul dintre medicii puşi sub acuzare pentru decontări ilegale de analize medicale, în valoare de peste 500.000 de euro, dosar în care vineri dimineaţă au fost făcute zeci de percheziţii, a fost ridicat de la o pensiune din Drobeta-Turnu Severin.

Este vorba de medicul cardiolog Sergiu Bărsan, găsit vineri dimineaţă, la o pensiune din Drobeta-Turnu Severin de către poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, şi care a fost ridicat în baza unui mandat de aducere.

În vârstă de 40 de ani, Sergiu Bărsan este medic la Clinica de Cardiologie a Spitalului Elias din Capitală, şi urmează să fie dus la Bucureşti pentru audieri.


Update 11.15 - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, medicul Raed Arafat, spune că este posibil ca acest caz să fie adevărat, cauza fiind vulnerabilitatea sistemului.


___________________________________________

Anchetatorii bucureştei au pus sub acuzare medici pentru decontări de analize medicale în valoare de peste 500.000 de euro, vineri dimineaţă având loc 44 de percheziţii domiciliare, în urma cărora 42 de persoane vor fi duse la audieri.

În această lună, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 42 de persoane pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare şi dare de mită.

"Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.
x close