Antena 3 CNN Actualitate În România se vaccinează, miercuri, persoana cu numărul 1.000.000

În România se vaccinează, miercuri, persoana cu numărul 1.000.000

Miercuri, numărul de persoane vaccinate împotriva Covid-19 în România va depăși pragul de milion, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. 

În România se vaccinează, miercuri, persoana cu numărul 1.000.000
de Georgiana Adam    |    03 Mar 2021   •   09:05

„Mâine va fi vaccinată persoana cu numărul 1.000.000”, a anunţat marţi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Comitetul naţional pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a informat, marţi seara, că de la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doză, iar 619.183 - şi cu doza a doua.

De la începutul imunizării, s-au înregistrat 5.587 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. 

Autoritățile estimează că până în luna septembrie 70% din populație va fi vaccinată.

Dr. Adrian Marinescu: Vaccinarea trebuie să fie făcută într-un timp rezonabil și să avem cât mai multe variante

Invitat în direct la Antena 3, doctorul Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș, a susținut că deocamdată românii nu trebuie să își facă griji cu privire la alegerea unui anume tip de vaccin anti-COVID:

"Vaccinarea trebuie să fie făcută într-un timp rezonabil și să avem cât mai multe variante. Dacă la un moment dat vor fi diferențe între vaccinuri, bineînțeles că vor fi alese cele care sunt potrivite. Nu trebuie să ne facem griji și nu trebuie să facem noi această alegere", a spus dr. Adrian Marinescu. 

Liste de așteptare pentru vaccinul anti-COVID, disponibile din 15 martie: Românii cu boli cronice au prioritate

Din 15 martie, bolnavii cronici vor avea prioritate la înscrierea pe listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID iar locurile rămase libere vor fi ocupate de cei care vor dori să se imunizeze în etapă a treia.

În cazul în care rămân locuri disponibile, nu o să stăm cu locuri libere şi deja începem să includem persoanele din etapa a treia în ordinea în care au fost trecute pe această listă de aşteptare, a mai informat Valeriu Gheorghiță.

 

×
Subiecte în articol: Dr. Valeriu Gheorghiță
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close