Antena 3 Actualitate Un nou cutremur azi-noapte în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut

Un nou cutremur azi-noapte în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut

de Silvia Țigănilă    |    31 Aug 2020   •   08:45
Un nou cutremur azi-noapte în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut
Sursa foto: Agerpres

CUTREMUR. Un cutremur s-a produs în noaptea de duminică spre luni în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a avut magnitudinea 3,7 pe scara Richter.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 122 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 91 km Sud de Bacău, 93 km Est de Brașov, 102 km Vest de galați, 106 km Nord-Vest de Brăila, 108 km Nord-Est de Ploiești și 156 km Nord de Bucureşti.

Cel mai puternic cutremur care a avut loc în România în 2020

Conform INCDFP, cel mai puternic seism din acest an s-a produs în 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri. 
Seismul a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter și a fost resimţit şi la Bucureşti.

Unele orașe românești intră încet în pământ

Geofizicianul Valentin Poncoș a dezvăluit în exclusivitate, pentru Antena 3, care sunt cele mai periculoase zone din România: Lacul Morii, Lacul Colentina- aici se văd zone de tasare. Sunt casele prea aproape de râu. Lângă Parcul IOR sunt câteva clădiri care sunt în zona de pericol. La Videle e stație de petrol și toată zona se scufundă.

La Târgu Mureș e vizibil, tot orașul se scufundă: 7 mm zone de sare care se scufundă. Măsurătorile indică fenomene care se petrec de mult timp, a declarat geofizicianul.

Citiți și:

Cutremur neobișnuit petrecut în România, duminică dimineață
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close