Antena 3 CNN Actualitate Un polițist local din Sectorul 1 și-a reclamat superiorii că l-au obligat să poarte uniformă: "Problemele de fashion nu sunt în atribuțiile Poliției"

Un polițist local din Sectorul 1 și-a reclamat superiorii că l-au obligat să poarte uniformă: "Problemele de fashion nu sunt în atribuțiile Poliției"

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, spune că a cerut Poliției locale să le ceară angajaților să poarte uniforme, iar unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii că l-au obligat să facă acest lucru.

Un polițist local din Sectorul 1 și-a reclamat superiorii că l-au obligat să poarte uniformă: "Problemele de fashion nu sunt în atribuțiile Poliției"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    10 Mai 2021   •   22:08

Primarul Clotilde Armand susține că, în urmă cu câteva zile, a cerut conducerii Poliției Locale Sector 1 să transmită angajaților că este obligatoriu să poarte uniformă.

Edilul spune că a cerut asta după ce a constatat că erau „prea mulți polițiști locali în teritoriu îmbrăcați casual”.

Primarul povestește că unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii.

„Și ce credeți? Unul dintre polițiștii locali din Sectorul 1 a făcut plângere conducerii pentru că l-a obligat să poarte uniformă de serviciu. Kafka?! Sper să înțeleagă că problemele de fashion nu sunt în atribuțiile Poliției Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand luni seara pe Facebook.

Zeci de poliţişti locali din Ploieşti evită turele de noapte fiindcă "le creşte tensiunea după ora 15.00"

Mai mult de jumătate dintre polițiștii locali din Ploiești au depus scutiri medicale pentru tura de noapte, patrulare prin ploaie sau pentru portul de armă. Descoperirea a fost făcută de edilul orașului, după o serie de acte de vandalism în urma cărora mai multe zone centrale au fost distruse de persoane rămase deocamdată necunoscute.

Potrivit presei locale, peste jumătate din poliţiştii locali din Ploieşti au prezentat scutiri medicale de diverse atribuții - ture de noapte, conducerea mașinii, patrularea pe vreme rea sau chiar interdicția de a purta arme.

Totul a ieșit la iveală după ce primarul din Ploieşti, Andrei Volosevici a semnalat o serie de acte de vandalism în urma cărora mai multe zone centrale din Ploieşti au fost distruse de persoane rămase deocamdată necunoscute.

Potrivit acestuia, din totalul de 102 polițiști locali de la Ordine Publică, zece pot lucra doar la schimbul 1. Printre motivele invocate de agenţi se numără și aceea că unii dintre cei zece suferă de tensiune.

Nemulțumit de această situaţie, edilul din Ploieşti a precizat că a transmis o adresă către CAS, prin care a solicitat o reverificare a documentelor medicale, care “stau la baza deciziilor cel puțin ciudate și a unor încadrări ciudate”, a precizat Andrei Volosevici, potrivit ziarulincomod.ro

Scutirile medicale contravin atribuțiilor din fișa postului

Contactat pentru un punct de vedere de jurnaliştii de la ziarulincomod.ro, Adrian Vaida, directorul Poliției Locale Ploiești, a precizat că în această situație este nevoit să modifice fișa postului a fiecărui salariat care are probleme medicale, astfel încât acesta să fie scutit de la activitățile interzise de medici.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close