Antena 3 CNN Actualitate Un român plecat la muncă în Italia a murit. Soţia sa acuză condiţiile inumane de lucru

Un român plecat la muncă în Italia a murit. Soţia sa acuză condiţiile inumane de lucru

Un român plecat la muncă în Italia a murit. Soţia sa acuză condiţiile inumane de lucru
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
23 Iun 2011   •   17:00

Un bărbat din judeţul Hunedoara, plecat la muncă în Italia, a murit la doar două luni de la începerea lucrului. Soţia lui îl acuză pe angajatorul italian de condiţiile grele în care au fost nevoiţi să muncească - câte 13 ore pe zi, fără să mănânce sau să bea apă în timpul programului.

Ion şi Lidia Defta au plecat la muncă în luna martie, într-o comună din sudul Italiei. Au renunţat la locurile de muncă din România din cauza salariilor mici. "Am avut rate, datorii imense, doi copii de întreţinut", motivează soţia bărbatului decedat, Lidia Defta.

În Peninsulă au lucrat la mai mulţi fermieri, pentru 30 de euro pe zi, în condiţii greu de imaginat. Începeau munca la ora 7 şi terminau la ora 20. În tot acest timp nu aveau voie să mănânce sau să bea apă, deşi temperaturile ajungeau frecvent la 45 de grade Celsius.

"E groaznic, călduri insuportabile, ne fac gunoaie, bastarzi. Era un italian care îi mai atingea peste picioare", povesteşte femeia. Chiar dacă unii muncitori leşinau pe câmp, nimeni nu le acorda îngrijiri medicale, mai spune Lidia Defta.

Ritmul de viaţă a fost prea dur pentru Ion Difta. Într-o seară i s-a făcut rău şi a murit. "Stând la masă. I-am dat palme şi am strigat la vecini. Au încercat cu electroşocul, dar degeaba", spune femeia.

Soţia lui susţine că i-a păzit sicriul zi şi noapte, pentru ca şeful lor să nu incinereze cadavrul. Femeia spune că această practică e folosită de unii patroni italieni, pentru a scăpa de cheltuieli. În final, ea a reuşit să repatrieze trupul, ajutată de românii din Italia care au strâns bani pentru a o ajuta.

 



×
Subiecte în articol: barbat deces muncitor program stres salarii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close