Antena 3 CNN Actualitate Un spital din Prahova, propus pentru reprofilare, şi-a trimis toţi pacienţii acasă

Un spital din Prahova, propus pentru reprofilare, şi-a trimis toţi pacienţii acasă

Un spital din Prahova, propus pentru reprofilare, şi-a trimis toţi pacienţii acasă
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Apr 2011   •   17:41

Spitalul de la Urlaţi, judeţul Prahova, este unul din cele patru unităţi sanitare care urmau să fie reprofilate dar care refuza să îşi externeze pacienţii, conform Agerpres.

 Acest lucru s-a schimbat însă şi toţi cei 80 de pacienţi care mai erau internaţi aici au fost trimişi acasă. Primarul oraşului, Marian Machiţescu, a declarat că aceştia nu mai au nevoie de îngrijiri medicale.

Machiţescu a declarat că s-a opus şi se opune în continuare transformării spitalului, dar nu a avut de ales. "Nu am avut de ales şi a trebuit să evacuăm unitatea, pentru că, pe data de 31 martie, a fost emisă o hotărâre de Guvern prin care, de la 1 aprilie, unităţile propuse pentru reprofilare nu mai pot încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate”.

Machiţescu a declarat, însă, că va ataca această decizie în instanţă, alături de primarii din Bălţeşti şi Plopeni, unde spitalele au fost de asemenea reprofilate. "Miercuri, eu şi primarii de la Bălţeşti şi Plopeni vom ataca în instanţă această hotărâre care nu are niciun temei. Nu s-a făcut nicio analiză pertinentă când au fost alese spitalele care trebuie să fie reprofilate. Noi nu am văzut nicio comisie în aceste două luni.”

Patru unităţi sanitare din judeţul Prahova - Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului şi centrele de sănătate de la Urlaţi, Bălţeşti şi Plopeni - vor fi transformate în cămine destinate persoanelor vârstnice.

×
Subiecte în articol: spital prahova pacienti primar
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close