Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: 11 dintre răniţii din Ucraina au ajuns la Bucureşti

UPDATE: 11 dintre răniţii din Ucraina au ajuns la Bucureşti

UPDATE: 11 dintre răniţii din Ucraina au ajuns la Bucureşti
Sursa foto: Foto: VideoNews
01 Mar 2014   •   14:50
UPDATE 14:50 - 11 dintre răniţii din Ucraina au ajuns în urmă cu puţin timp în Bucureşti. Aceştia au fost aduşi cu un avion al MApN şi au fost preluaţi de autospeciale SMURD, cu care urmează să fie transportaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar şi Elias. 

---------------------

O aeronavă a ministerului Apărării a plecat în Ucraina pentru a prelua 12 răniţi în protestele sângeroase de la Kiev, de săptămîna trecută. Misiunea medicilor români se adaugă la cele a mai multor ţări, precum Germania, Polonia sau Cheia ce vor asigura şi ele sprijin medical Ucrainei.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI a explicat, pentru Antena 3, că personalul medical a ajuns la destinaţie şi este în contact cu pacienţii: "La sosirea aeronavei pacienţii erau deja la aeroport. Acum se face procedura normală ca să îi asigure pentru zbor. Noi am vorbit cu patru spitale ale Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre Floreasca, Bagdasar, Universitar şi Elias, unde aceştia vor primi îngrijiri medicale."
 
"România are anumite obligaţii. În ultimele trei săptămâni, România a participat la două misiuni internaţionale. Aceasta este a doua. Cu certitudine nu vom sta pasiv, să ne gândim dacă să ne implicăm. România are capacitatea să ajute şi se implică în aceste misiuni. Sunt sigur că dacă, Doamne fereşte, vom avea nevoie de ajutor, în urma vreunei situaţii grave, şi ceilalţi vor sări să ne ajute."
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close