Antena 3 CNN Actualitate Ursoaica Ina "trăieşte" într-o cuşcă imaginară, după 20 de ani petrecuţi la grădina zoologică din Piatra Neamţ

Ursoaica Ina "trăieşte" într-o cuşcă imaginară, după 20 de ani petrecuţi la grădina zoologică din Piatra Neamţ

Ina, o ursoaică eliberată de aproximativ şase ani de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ, acolo unde a fost captivă într-o cuşcă timp de 20 de ani, continuă să fie captivă, chiar dacă a ajuns în sanctuarul de la Zărneşti.

Ursoaica Ina "trăieşte" într-o cuşcă imaginară, după 20 de ani petrecuţi la grădina zoologică din Piatra Neamţ
Sursa foto: bizbrasov.ro
de Alin Tarnovschi    |    17 Ian 2021   •   10:29

Timp de 20 de ani, ursoaica Ina a fost captivă într-o cuşcă pe care o împărţea cu sora ei, Anca, la grădina zoologică din Piatra Neamţ. Un spaţiu extrem de mic, un singur ţarc, un singur bazin de apă, un singur bârlog şi un singur teren, foarte mic, de plimbare.

În anul 2014, administraţia locală din Piatra Neamţ a fost de acord să renunţe la Ina după numeroase insistenţe ale Asociaţiei Milioane de Prieteni şi ale Gărzii Naţionale de Mediu.

Astfel, ursoaica Ina a ajuns, după două decenii de captivitate, în sanctuarul LiBearTy de la Zărneşti, acolo unde are un teren uriaş pe care se poate plimba, la fel ca în libertate.

Cu toate acestea, ursoaica Ina procedează la fel ca atunci când era captivă în grădina zoologică din Piatra Neamţ şi se învârte în cerc, la fel ca în ţarcul în care era închisă.

Practic, mintea ei a rămas captivă într-o cuşcă imaginară, notează bizbrasov.ro.

Imaginile cu ursoaica Ina "captivă" în cuşca imaginară au devenit virale pe reţelele sociale, acolo unde reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni au cerut ajutor pentru a-i putea ajuta pe urşii maltrataţi şi salvaţi la timp din diferite ţarcuri şi cuşti din întreaga ţară.

Cei care doresc să susţină demersurile asociaţiei pot adopta virtual un urs de la Zărneşti, cu o donaţie de cinci euro pe lună, bani care vor fi folosiţi pentru cumpărarea unui borcan de miere pe lună pentru ursul adoptat.

×
Subiecte în articol: Brașov ursoaica Ina
Parteneri
Elena Mateescu anunţă peste 20 de grade la final de februarie
x close