Antena 3 CNN Actualitate Uzina Dacia îşi întrerupe activitatea luni şi marţi, din cauza dificultăţilor de aprovizionare

Uzina Dacia îşi întrerupe activitatea luni şi marţi, din cauza dificultăţilor de aprovizionare

Uzina Dacia îşi întrerupe activitatea luni şi marţi, din cauza dificultăţilor de aprovizionare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Iun 2012   •   18:24

Uzina Dacia de la Mioveni îşi întrerupe activitatea efectivă de producþie luni şi marţi, cea mai mare parte a angajaţilor urmând să rămână acasă în aceste două zile, oprirea fiind determinată de dificultăţile de aprovizionare, în urma unei greve care avut loc la un furnizor de subansamble din Franţa
   
Situaţia se repetă după ce în alte două zile, în 18 şi 19 iunie, producţia a mai fost oprită, cauzele fiind scăderea comenzilor şi acumularea de stocuri atât pe platforma Mioveni, cât şi în reţeaua comercială, care necesită adaptarea programului de producţie la nivelul cererii.
   
Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Automobile Dacia, aproximativ 8.000 dintre cei 14.000 de angajaţi ai Uzinei vor rămâne acasă în 25 şi 26 iunie, iar pe timpul cât vor sta acasă angajaţii de la Dacia vor fi plătiti cu 85 la sută din salariu.
   
"8.000 de salariaţi de la Uzina Dacia nu vor lucra luni şi marţi, 25 şi 26 iunie, oprirea este provocată de dificultăţile de aprovizionare, în urma unei greve care a avut loc la un furnizor de subansamble din Franţa, acolo s-a încetat greva, dar asta nu înseamnă vânzările maşinilor de la Dacia sunt foarte bune, nu vom fabrica în aceste zile maşini pe roţi. Conform conractului colectiv de muncă, zilele de stagnare care nu sunt din vina salariatului se plătesc cu 85%, sala­riile care vor fi primite luna viitoare urmând a fi cu câteva sute de lei mai mici", a vicepreşdintele declarat Sindicatului Automobile Dacia, Ilie Iordache.
   
Iordache a mai precizat că în data de 2 iulie, zi preconizată iniţial pentru o oprire asemănătoare, s-a revenit la decizie şi se va lucra.

×
Subiecte în articol: uzina Dacia Franta angajati grevă activitate
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close