Antena 3 CNN Actualitate "O vacanță de un milion de euro din banii românilor. Lui Iohannis nu-i pasă!" | Bogdan Chirieac, analiză necruțătoare după safari-ul african al președintelui

"O vacanță de un milion de euro din banii românilor. Lui Iohannis nu-i pasă!" | Bogdan Chirieac, analiză necruțătoare după safari-ul african al președintelui

Turneul african al președintelui Klaus Iohannis dovedește că acestuia nu-i mai pasă de opinia publică din România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2023   •   10:54

Este opinia analistului de politică externă, Bogdan Chirieac, după ce presa națională a relatat momentele jenante și gafele din timpul vizitei în Kenya, care a constituit prima etapă a turneului prezidențial.

Acesta include, în afară de Kenya, încă trei țări: Tanzania, Insulele Capului Verde și Senegal. 

"Hai să nu îi mai spunem vizită oficială, ci o vacanță plătită din banii contribuabililor. Kenya și Tanzania au resurse uriașe de gaz metan.

Uniunea Europeană ar dori să-l lichefieze și să-l aducă prin Croația pe continentul nostru. Dl. președinte Iohannis n-a vizitat nicio instalație, (nici) ministrul Energiei (...) Nimic în acest sens. (Iohannis) a fost în safari.

Este evident că dl. președinte Iohannis, în ultimul an al ultimului mandat, nu mai e interesat de opinia publică din România. Un politician activ, dacă ar fi făcut ce a făcut Excelența Sa, ar fi terminat cu viața politică. 

Citește și: După un safari în Kenya, Klaus "Iohannison" merge în Tanzania. E așteptat cu înfrigurare momentul imnului de stat

Absolut nimic nu justifică această vizită. Iscusința cea mare a Excelenței Sale, președintele Iohannis, este că nu va da nicio explicație. Și acum, așteptăm cu mare interes vizita în Zanzibar (insulă în Tanzania, n.r.), fiindcă unii dintre noi credem că vor fi date fotografii, alții, că nu vor fi date fotografii de acolo, cum s-au dat cu safari-ul.

Bogdan Chirieac: "Să te duci în safari în timpul conflictelor din Orientul Mijlociu și din Ucraina dovedește că te-ai rupt de problemele lumii de azi"

Deci, autoritățile din Kenya au dat fotografiile, nu Administrația Prezidențială. Unii spun că vor fi date fotografii, fiindcă pe președinte, efectiv, nu-l interesează ce crede opinia publică din România. 'Da, vizitez obiective turistice din Zanzibar!'

E pe ultimele luni de mandat și probabil că după alegerile europarlamentare puterea sa va scădea asimptotic. Deci, nu-l interesează (...)

Un avion pe distanța aia, dus-întors, costă un milion de dolari, conform datelor de pe site-urile de specialitate. Cât ne costă, merităm, fiindcă noi n-am ales. Nu suntem nevinovați, nici noi, sub nicio formă. Noi l-am ales, l-am reales pe Excelența Sa (...)

Să te duci în safari și prin Zanzibar (în contextul conflictelor din Ucraina și Orientul Mijlociu, n.r.) dovedește că te-ai smuls complet, te-ai deconectat, ca să fim eleganți, de problemele lumii de astăzi. Bravo domniei sale! Uite, noi, ziariștii, nu ne putem deconecta. Dânsul e președinte și poate să facă asta", a spus, la Antena 3 CNN, analistul de politică externă Bogdan Chirieac.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close