Antena 3 CNN Externe După un safari în Kenya, Klaus "Iohannison" merge în Tanzania. E așteptat cu înfrigurare momentul imnului de stat

După un safari în Kenya, Klaus "Iohannison" merge în Tanzania. E așteptat cu înfrigurare momentul imnului de stat

Președintele Klaus Iohannis nu a ajuns nici la jumătate cu turneul african, însă vizitele sale pe "continentul negru" deja generează știri pentru rubricile mondene și comentarii ironice în presa națională.

După un safari în Kenya, Klaus "Iohannison" merge în Tanzania. E așteptat cu înfrigurare momentul imnului de stat
Sursa foto: hepta / Mediafax Foto / AP / Brian Inganga
de Adrian Iclozan    |    16 Noi 2023   •   09:28

Șeful statului român își încheie astăzi vizita în Kenya, unde va vizita liceul de fete "Uthiru".

Ieri, Iohannis nu a avut niciun eveniment oficial, însă a beneficiat din plin de peisajele exotice, participând la un safari în parcul național Nairobi.

Turneul african al președintelui român a început în data de 14 noiembrie, urmează să se termine în data de 23 noiembrie și are patru repere pe agendă: Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal.

Este un turneu de final de mandat, care a readus în atenția publică faptul că președintele merge în deplasări externe cu un avion privat și ține secrete costurile acestor călătorii, evaluate, potrivit unor surse, la circa 100.000 de euro pe zi.

Citește și: Imnul României, făcut praf de fanfara din Kenya, la vizita lui Klaus Iohannis în țara africană. Adrian Ursu: "Îl pun ringtone la telefon"

Țările din periplul african al lui Iohannis au schimburi economice infime cu România, conform datelor agregate de presa națională pe baza informațiilor de la Institutul Național de Statistică. În plus, liderul de la Cotroceni nu este însoțit de reprezentanți ai mediului de afaceri din țara noastră.

Dacă beneficiile - altele decât personale - ale călătoriilor președintelui român în Africa sunt greu de identificat, gafele sau momentele amuzante abundă, în schimb.

Cotidian de limbă engleză din Tanzania: "Președintele Iohannison vine într-o vizită de patru zile"

Astfel, momentul intonării imnului de stat al României la debarcarea lui Iohannis în Kenya a făcut furori și s-a viralizat pe internet, execuția orchestrei prezente la eveniment fiind demnă de un taraf lăutăresc de amatori, ai cărui membri știu să cânte doar după ureche.

Iar înaintea vizitei în Tanzania, o publicație de limbă engleză din această țară a titrat: "Președintele României, Iohannison, vine într-o vizită de patru zile".

Este interesant că "The citizen" îi greșește numele lui Iohannis doar în titlu, acolo unde se vede cel mai bine.

În restul articolului, numele președintelui român este ortografiat corect.

Foto principală: Klaus Iohannis și omologul kenyan William Ruto, în timpul vizitei oficiale a președintelui român în țara africană, 14 noiembrie 2023

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close