Antena 3 CNN Actualitate Val de cutremure în Vrancea şi Buzău, în ultimele zile

Val de cutremure în Vrancea şi Buzău, în ultimele zile

Un val de cutremure a avut loc în perioada 8-10 octombrie în zona seismică Vrancea, arată datele Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Val de cutremure în Vrancea şi Buzău, în ultimele zile
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    11 Oct 2022   •   08:01

Este vorba de seisme de mică intensitate, cel mai puternic având magnitudinea 3,6, însă multe la număr.

Primul cutremur, din data de 8 octombrie, cu magnitudinea 2,6, a fost urmat de patru cutremure în dat de 9 octombrie, două cu magnitudinea 3,2, unul de 3,6 și unul de 2,4.

Luni, 10 octombrie au avut loc alte trei cutremure, unul de 2,9, altul de 2,5 și al treilea cu magnitudinea 3.

Cutremurele au avut loc în Vrancea sau în Buzău.

Tu știi ce risc seismic are blocul tău şi când a fost construit? Harta interactivă care îţi spune dacă are bulină roşie sau nu

O hartă interactivă realizată de un tânăr arhitect din Ploieşti vă poate arăta ce risc seismic are blocul în care locuiţi şi puteţi afla anul construcţiei sau alte detaltii despre clădire.

Este vorba despre un proiect realizat voluntar iniţial pentru Ploieşti, apoi extins şi în alte judeţe şi oraşe din ţară, după cum se arată pe teoalida.ro.

"Un proiect unic în România realizat voluntar pentru Ploieşti (ianuarie 2018), apoi oraşele mici din judeţul Prahova (august-noiembrie 2019), Târgovişte (ianuarie 2020), Bucureşti (iulie-noiembrie 2020), Buzău (aprilie 2021), Iaşi (iulie 2021)", mai spune tânărul pe site.

Pentru a afla ce risc seismic are blocul în care locuiţi sau când a fost construit, intraţi pe harta interactivă şi cu ajutorul Google Street View, căutaţi blocul care vă interesează.

×
Subiecte în articol: cutremur val cutremure Vrancea
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close