Antena 3 CNN Actualitate Social Tu știi ce risc seismic are blocul tău şi când a fost construit? Harta interactivă care îţi spune dacă are bulină roşie sau nu

Tu știi ce risc seismic are blocul tău şi când a fost construit? Harta interactivă care îţi spune dacă are bulină roşie sau nu

O hartă interactivă realizată de un tânăr arhitect din Ploieşti vă poate arăta ce risc seismic are blocul în care locuiţi şi puteţi afla anul construcţiei sau alte detaltii despre clădire.

Tu știi ce risc seismic are blocul tău şi când a fost construit? Harta interactivă care îţi spune dacă are bulină roşie sau nu
Sursa foto: captura teoalida.ro
de Georgiana Adam    |    16 Aug 2022   •   08:00

Este vorba despre un proiect realizat voluntar iniţial pentru Ploieşti, apoi extins şi în alte judeţe şi oraşe din ţară, după cum se arată pe teoalida.ro.

"Un proiect unic în România realizat voluntar pentru Ploieşti (ianuarie 2018), apoi oraşele mici din judeţul Prahova (august-noiembrie 2019), Târgovişte (ianuarie 2020), Bucureşti (iulie-noiembrie 2020), Buzău (aprilie 2021), Iaşi (iulie 2021)", mai spune tânărul pe site.

"În Ploieşti au fost expertizate şi încadrate în clase de risc seismic 50 de blocuri cu avarii majore la cutremurul din 1977, alte 53 de blocuri cu avarii minore au fost propuse pentru expertizare care nu s-a mai efectuat din lipsă de bani. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Restul blocurilor (indicate ca neexpertizat pe hartă) nu au suferit avarii în 1977, dar asta nu garantează că nu vor se vor prăbuşi la următorul cutremur. Cât de sigure sunt blocurile cu şi fără bulină?", continuă Teoalida.

Pentru a afla ce risc seismic are blocul în care locuiţi sau când a fost construit, intraţi pe harta interactivă şi cu ajutorul Google Street View, căutaţi blocul care vă interesează.
 

×
Subiecte în articol: risc seismic bloc cutremur Teoalida
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close