Antena 3 CNN Actualitate Vâlcea. Trafic feroviar blocat, în urma unei coliziuni între un tren şi un TIR bulgăresc

Vâlcea. Trafic feroviar blocat, în urma unei coliziuni între un tren şi un TIR bulgăresc

Vâlcea. Trafic feroviar blocat, în urma unei coliziuni între un tren şi un TIR bulgăresc
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Noi 2012   •   09:18

Traficul feroviar între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea este blocat, duminică dimineaţă, după ce un tren InterRegio a lovit un tir bulgăresc fără remorcă ajuns pe calea ferată, iar locomotiva garniturii feroviare a deraiat în uma impactului, şoferul bulgar fiind rănit uşor.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, accidentul a avut loc în comuna Racoviţă, satul Tutuleşti, în apropierea staţiei CFR Cornetu, conform Mediafax.
   
Sursa citată a precizat că, deocamdată, nu se cunosc împrejurările în care tirul bulgăresc a ajuns pe calea ferată şi că, în urma impactului niciuna dintre persoanele aflate în tren nu a suferit leziuni, în timp ce şoferul bulgar a fost rănit uşor.
   
"A fost un impact între tren şi tir, autovehicul de tonaj greu ajuns pe calea ferată aflată în imediata apropiere a şoselei. Circulaţia feroviară între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea este blocată în acest moment. Nu se ştie împrejurarea în care tirul a ajuns pe calea ferată, în urma impactului locomotiva trenului de persoane sărind de pe şine. Călătorii din tren nu au fost răniţi, însă şoferul tirului este rănit uşor, nefiind sub influenţa băuturilor alcoolice", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.
   
Primele cercetări arată că şoferul bulgar ar fi adormit la volan, fiind transportat, după accident, la Spitalul Brezoi.
   
La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului este aşteptată o macara de mare tonaj care să scoată tirul de pe terasamentul căii ferate, urmând ca locomotiva trenului InterRegio 2066 Sibiu - Râmnicu Vâlcea să fie şi ea repusă pe şine, călătorii,continuându-şi deplasarea cu autoturisme de ocazie pentru a ajunge la Râmnicu Vâlcea.
   
Acesta este al doilea incident de acest gen după cel din 9 noiembrie, când un tren InterRegio a lovit un tir încărcat cu fasole ajuns pe calea ferată, în aceeaşi zonă în care a avut loc accidentul de duminică.

×
Subiecte în articol: tren Valcea Sibiu TIR sofer somn Sosea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close