Antena 3 Actualitate Ce se întâmplă cu românii vaccinați dacă se suspendă imunizarea cu AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță: Sunt două opțiuni

Ce se întâmplă cu românii vaccinați dacă se suspendă imunizarea cu AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță: Sunt două opțiuni

de Laura Dinu    |    18 Mar 2021   •   08:48
Ce se întâmplă cu românii vaccinați dacă se suspendă imunizarea cu AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță: Sunt două opțiuni Antena 3

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a precizat ce se va întâmpla cu persoanele vaccinate deja cu prima doză de la AstraZeneca, în cazul în care, la nivel european, se va decide suspendarea acestui vaccin.

"Sunt două opțiuni: fie vaccinarea cu Johnson&Johnson care este același tip de vaccin, cu vector viral, fie vaccinarea cu vaccin pe bază de ARN mesager Pfizer sau Moderna. Întrebarea este dacă este suficientă o singură doză sau trebuie făcută o schemă completă în condițiile în care vorbim de Pfizer sau Moderna. Dacă vorbim de Johnson este suficientă o doză", a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit digi24.ro.

Prin testul de anticorpi se va putea stabili dacă persoana respectivă are nevoie de o singură doză sau de o schemă completă de vaccinare. 

Valeriu Gheorghiță, în scandalul AstraZeneca: Nu cred că lotul are probleme, ci serul, prin natura lui!

Agenția Europeană a Medicamentului decide astăzi soarta vaccinului AstraZeneca. Experții europeni anunță concluziile analizei făcute asupra acestui ser după ce în două state au fost raportate decese provocate de tromboze.

Coordonatorul campaniei de vaccinare face însă o declarație surprinzătoare în controversa legată de AstraZeneca. Acesta susține că varianta în care să fie implicat un singur lot este foarte puțin probabilă, în condițiile în care au fost înregistrate mai multe probleme și la alte loturi. 

Din punctul meu de vedere medical și profesional nu cred în varianta că un lot are o problemă. Dacă are un lot o problemă, are tot vaccinul, prin natura lui. Sigur că, din punct de vedere procedural, în momentul în care înregistrezi mai multe evenimente adverse dintr-un anumit lot, este obligatoriu să ridici un semnal de siguranță și să carantinezi temporar acel lot până se face o analiză a criteriilor de calitate, până se investighează complet cazurile respective.

Însă, având în vedere că, la nivel european, au fost înregistrate acele evenimente adverse din mai multe loturi, varianta să fie un singur lot implicat este puțin probabilă”, spune Valeriu Gheorghiță. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close