Antena 3 CNN Actualitate Vama de la Porţile de Fier II, oficial deschisă. Sute de sârbi au păşit pentru prima dată pe pământ românesc

Vama de la Porţile de Fier II, oficial deschisă. Sute de sârbi au păşit pentru prima dată pe pământ românesc

Vama de la Porţile de Fier II, oficial deschisă. Sute de sârbi au păşit pentru prima dată pe pământ românesc
Sursa foto: Foto:videonews.ro
29 Dec 2011   •   09:47

Punctul de trecere al Frontierei de la  Porţile de Fier II a fost oficial deschis. Peste 300 de cetăţeni sârbi au plecat pe jos din satele lor ca să pună piciorul pe pământ românesc. Unii dintre ei nu au fost niciodată în România.

Construită în anii '80, Vama Porţile de Fier II a devenit operaţională abia acum, la mai bine de 20 de ani de la ridicarea ei. Sute de sîrbi, cei mai mulţi oameni în vârstă, au venit în noua vamă încă de dimineaţă, să se convingă cu ochii lor că pot trece de acum, în România, pe jos.

Inaugurarea a fost făcută de ministrul român de interne, Traian Igaş şi de omologul său sârb, Ivica Dacic. Este un moment considerat istoric, atât de partea română, cât şi de cea sârbă.
 
După tăierea panglicii inaugurale, primul care a primit viza de trecere a fost ministrul român Traian Igaş, care a recunocut că s-a făcut un pas important în relaţiile dintre România şi Serbia.

Sârbii care au trecut graniţa, au pornit într-un marş "al prieteniei" şi şi-au dat mâna cu românii pentru prima dată pe pământul ţării noastre.

Punctul de trecere al Frontierei de la  Porţile de Fier II este dotat cu tehnică de comunicaţii şi aparatură performantă, conform standardelor europene.

 


×
Subiecte în articol: Serbia România Traian Igas
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close