Antena 3 CNN Actualitate Vama Halmeu, blocată de protestele din Polonia. TIR-urile așteaptă și 20 de ore

Vama Halmeu, blocată de protestele din Polonia. TIR-urile așteaptă și 20 de ore

Vama Halmeu este blocată din cauza protestelor care au loc în Polonia. Şoferii de TIR sunt nevoiţi să aştepte şi 20 de ore pentru a intra în Ucraina. Potrivit Poliţiei de Frontieră, în vamă se lucrează la capacitatea maximă, fiind folosite toate arterele de control.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2024   •   12:36

Timpul de aşteptare pentru TIR-uri este de aproximativ 1.200 de minute. Nu mai puțin de 350 de automarfare se află în aşteptare pentru a ieşi din România şi a intra în Ucraina, adică mai bine de 20 de ore de așteptare pentru șoferii de TIR.

Totul din cauza protestelor din Polonia, dar și a reconfigurării traseelor. Potrivit Poliţiei de Frontieră, în Halmeu se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere a frontierei, fiind folosite toate arterele de control destinate autovehiculelor de transport marfă.

”S-a suplimentat personalul care desfăşoară formalităţile de control, dar este important de ştiut că, dată fiind frontiera cu un stat non UE, controlul în PTF Halmeu este multiplu, respectiv control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, controlul rovinietei, precum şi cel al greutăţii încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege.

Conform legislaţiei, staţionarea camioanelor este posibilă doar în afara localităţilor, însă, ţinând cont de numărul foarte mare de automarfare care aşteaptă să iasă din România prin PTF Halmeu, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulaţia rutieră în localităţile adiacente punctului de trecere a frontierei (Halmeu, Turulung şi Drăguşeni) pe DN 1C până la intersecţia cu DE 58”, anunță ITPG Sighetu Marmației.
 

×
Subiecte în articol: vama Halmeu proteste Polonia
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close