Antena 3 CNN Actualitate Vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Carnea mistreţilor, donată unor orfelinate şi cămine de bătrâni

Vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Carnea mistreţilor, donată unor orfelinate şi cămine de bătrâni

Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, duminică, în jurul prânzului. La final, invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac, gonacii şi vânătorii au mers să mănânce de prânz şi să facă tradiţionala fotografie de grup cu mistreţii împuşcaţi, înainte ca participanţii să plece spre aeroportul din Debrecen (Ungaria).

Vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Carnea mistreţilor, donată unor orfelinate şi cămine de bătrâni
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2011   •   11:57

Miliardarii invitaţi la partida de vânătoare de la Balc s-au trezit dis de dimineaţă şi au alergat din nou după mistreţi, după ce sâmbătă au împuşcat peste 100 de porci. Sâmbătă seară, musafirii s-au delectat cu şorici şi jumări, pe lângă multe alte bunătăţi oferite de Ion Ţiriac.

Duminică, vânătoarea a început în jurul orei 9.00, ca şi cu o zi în urmă, şi a cuprins o singură goană, pentru ca invitaţii să poată pleca apoi spre case.
   
Potrivit Mediafax, pe fondul de vânătoare de la Balc s-a aflat şi o maşină a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, adaptată special pentru transportul de probe prelevate de la mistreţii împuşcaţi. Aceste probe vor fi transportate la un laborator al DSVSA din Oradea, urmând ca apoi, dacă analizele nu vor evidenţia infestare cu Trichinella, pestă porcină sau febră aftoasă, mistreţii împuşcaţi să fie duşi la un abator pentru prelucrarea vânatului. În final, la fel ca în fiecare an, carnea mistreţilor va fi donată unor orfelinate şi cămine de bătrâni.

Prima zi a vânătorii de la Balc s-a încheiat după ora 18.00. Cu raniţele pline, vânătorii s-au retras la vila de pe domeniul omului de afaceri. Ion Ţiriac le-a pregătit invitaţilor săi o petrecere surpriză, cu mâncăruri alese şi muzică tradiţională.

Bilanţul primei zile de vânătoare a fost unul bun: au fost împuşcaţi peste 100 de mistreţi. Invitaţii sperau să împuşte încă pe atât a doua zi.

150 de gonaci au fost angajaţi şi alţi 50 de vânători. Pentru ei, fiecare partidă de vânătoare e mană cerească. Potrivit unor surse, anul acesta un gonaci va primi pentru o zi de vânătoare 50 de lei, un vânător - 75 de lei, iar cei care transportă animalele cu maşinile - 130 de lei.

Peste 700  de mistreţi se află în pădurile de pe domeniul de la Balc.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close