Antena 3 CNN Actualitate Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, are COVID-19, deși a fost vaccinat

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, are COVID-19, deși a fost vaccinat

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a fost confirmat cu COVID-19. Vasile Bănescu spune că s-a infectat cu o zi înainte de rapel, după ce a luat virusul de la un coleg. Totodată acesta a anunțat că a făcut o formă ușoară a bolii și susține că situația ar fi putut fi diferită dacă nu ar fi primit o doză a serului anti-COVID.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, are COVID-19, deși a fost vaccinat
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    11 Apr 2021   •   09:12

Imediat după vaccinare, Vasile Bănescu a transmis că susține implicarea preoților în informarea credincioșilor cu privire la campania de imunizare. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a fost vaccinat cu serul Pfizer.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Îi îndemn personal pe cei care ezită să se informeze şi să ia decizia cea mai bună

Potrivit acestuia, Biserica Română Ortodoxă și-a exprimat poziția favorabilă în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID iar membrii clerului le transmit credincioșilor informațiile despre imunizare cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Bănescu i-a îndemnat pe cei care ezită să facă vaccinul să se informeze din surse sigure și să ia "decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi".

"Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută și majoră care ține nu doar de sănătatea personală, ci și de cea comunitară.În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă", a precizat Vasile Bănescu.

Un comunicat la BOR precizează că Biserica Ortodoxă transmite credincioşilor informaţiile despre vaccinarea "gratuită, sigură şi voluntară".

"Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea 'gratuită, sigură şi voluntară' aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa.

Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării", se arată într-un comunicat al BOR.

Premierul Florin Cîţu: De la 1 iunie revenim la normalitate!

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, într-o conferință de presă, că va fi format un comitet interministerial, prin decizia și sub coordonarea premierului, „care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României”.

”Analiza durează mai mult dar vom avea și o analiză care să arate implicațiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă.

Voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României.

Sunt două luni foarte importante pentru noi, luna aprilie și luna mai.

Florin Câţu: Este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze

În aceste două luni vom aveam 8,3 milioane de doze care intră în România, și sunt foarte importante pentru că, la finalul lunii mai, ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem 5 milioane de persoane vaccinate, și într-un scenariu mai optimist, 6,3 milioane de persoane vaccinate.

5 milioane persoane vaccinate este o cifră importantă pentru noi pentru că reprezintă 35% din populația adultă care trebuie vaccinată și este momentul important, la sfârșitul lunii mai, să vorbim despre revenirea economiei.

Așa cum arată lucrurile și m-am asigurat că avem dozele necesare, pentru vaccin, dar, așa cum arată astăzi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Sunt 70% dintre persoanele adulte și putem vorbi despre o redeschidere a economiei în totalitate.

Chiar astăzi am vorbit cu CNCAV și rămâne mijlocul lunii aprilie să putem să vaccinăm 100.000 de persoane pe zi.

Ca să trecem peste această perioadă, ca să revenim la normalitate, este singura soluție, vaccinarea", a declarat recent premierul.

×
Subiecte în articol: Vasile Banescu
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close