Antena 3 CNN Actualitate Primarul Vergil Chiţac anunţă carantină soft la Constanţa: Nu s-a mers pe logica închiderii

Primarul Vergil Chiţac anunţă carantină soft la Constanţa: Nu s-a mers pe logica închiderii

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a explicat la Punctul de Întâlnire ce va însemna carantinarea municipiului în următoarele două săptămâni.

Primarul Vergil Chiţac anunţă carantină soft la Constanţa: Nu s-a mers pe logica închiderii
de Georgiana Adam    |    19 Noi 2020   •   20:40

Decizia de carantinare a fost luată, joi, de autorităţile locale şi trimisă secretarului de stat Raed Arafat în vederea aprobării finale, după ce rata de infectare a depăşit 9 la mie.

Municipiul Constanța intră în carantină pentru două săptămâni

Radu Tudor: Putem presupune că vor fi închise magazinele cu excepţia celor de alimantaţie publică şi a farmaciilor?

Vergil Chiţac: Nu s-a mers pe logica aceasta, s-a mers pe responsabilitatea cetăţeanului. În intervalul orar 5 - 23 există o gamă largă de motive pentru care cetăţeanul poate ieşi, completând declaraţia pe propire răspundere. S-a mers pe responsabilitatea cetăţeanului, nu pe ideea de a închide oraşul şi operatorii economici.

Radu Tudor: Rămâne libera circulaţie în Constanţa, dar cu responsabilitatea supravegherii stricte a măsurilor?

Vergil Chiţac: Cetăţenii trebuie să fie responsabili iar poliţia locală va veghea la respectarea acestor măsuri.

Radu Tudor: Aţi fost primul demnitar cunoscut care s-a infectat cu COVID (astă vară, pe când era in exerciţiul mandatului de senator PNL, n.r.). Aţi trecut cu bine peste această încercare, ce le recomandaţi oamenilor care trebuie să respecte starea de carantină?

Vergil Chiţac: Oamenii trebuie să înţeleagă că suntem în război cu coronavirusul şi lupta asta nu se duce, neapărat, în spital, lupta asta se duce în afara spitalului. Prevenţia este mama înţelepciunii.Trebuie să ne protejăm, să avem grijă la comunicatele autorităţilor, să credem în medicină, să nu alunecăm pe panta teoriilor conspiraţiei (...) Medicina este ştiinţă. Acesta este un virus, nu putem spune că nu există. Educaţia e foarte importantă, prevenţia este importantă. Când ajungem în spital s-ar putea să fie foarte târziu, din păcate.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close