Antena 3 CNN Actualitate Veste proastă pentru bucureșteni: Adio aer condiționat în autobuze - Ce se întâmplă până la final de iulie

Veste proastă pentru bucureșteni: Adio aer condiționat în autobuze - Ce se întâmplă până la final de iulie

În perioada stării de alertă şi în contextul epidemiei de COVID-19, STB nu va folosi funcția de recirculare a aerului din interior, ci doar introducerea de aer din exterior.

Veste proastă pentru bucureșteni: Adio aer condiționat în autobuze - Ce se întâmplă până la final de iulie
Sursa foto: Hepta
29 Iun 2020   •   14:20

”Sistemul de climatizare din autobuze și troleibuze este setat să pornească automat la temperaturi de peste 22 de grade, fără a fi necesară intervenția conducătorului auto”, conform STB.

Din cele aproape 1.000 de autobuze Mercedes Citaro, 500 au echipamente de aer condiționat, iar pentru alte 150 de autobuze au fost montate instalații de climatizare. De asemenea, alte 100 de troleibuze au fost echipate cu instalații de aer condiționat. În același timp, numărul autobuzelor dotate cu aer condiţionat a crescut şi ca urmare a achiziţiei de către Primăria Capitalei a celor 400 de autobuze Otokar, care au astfel de sisteme.

„Totuşi, din cauza programării la inspecţii tehnice periodice, revizii, reparaţii şi pentru alte activităţi impuse de reglementările actuale, nu toate autovehiculele care sunt programate să iasă în traseu sunt dotate cu instalaţii de climatizare. Iar cele fără aer condiţionat sunt distribuite echilibrat pe linii şi circulă intercalat cu cele cu aer condiţionat”, menționează Societatea de Transport.

×
Subiecte în articol: autobuz STB

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close