Antena 3 CNN Actualitate Vezi locul unde litrul de benzină vândut de Petrom este 4,5 lei. Care este cauza acestor diferenţe de preţuri

Vezi locul unde litrul de benzină vândut de Petrom este 4,5 lei. Care este cauza acestor diferenţe de preţuri

Vezi locul unde litrul de benzină vândut de Petrom este 4,5 lei. Care este cauza acestor diferenţe de preţuri
de O.P.    |    29 Feb 2012   •   08:56

După ce se lăudaseră cu profitul istoric pe care îl obţinuseră în 2011, cei de la Petrom au majorat din nou preţul la carburanţi. Benzina a crescut cu 12 bani pe litru, iar motorina cu 9 bani pe litru.

Astfel, preţul celor mai scumpe sortimente de carburanţi au sărit de 6 lei, un nivel care nu a mai fost niciodată atins la noi în ţară. Grupul Petrom are filiale în trei ţări vecine României: Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova.

Astfel, vecinii noştri moldoveni pot cumpăra cel mai ieftin sortiment de benzină cu 16,19 lei moldoveneşti, echivalentul a 1,03 euro, adică aproximativ 4,5 RON.

În cazul motorinei, lucrurile stau şi mai bine, preţul acesteia fiind în RON de 4,29, adică 15,69 lei moldoveneşti. Se pare că aceste diferenţe mari de preţuri dintre România şi R. Moldova sunt generate de accize, de nivelul de trai şi de modul în care autorităţile au negociat contractele.








×
Subiecte în articol: carburanti benzina motorina
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close