Antena 3 CNN Actualitate Una din victimele incendiului de la hala petrolieră din Prahova va fi transferată în Belgia. Al doilea pacient va fi transferat la AKH Viena

Una din victimele incendiului de la hala petrolieră din Prahova va fi transferată în Belgia. Al doilea pacient va fi transferat la AKH Viena

Autoritățile au obținut acceptul pentru transferul la Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia al unuia dintre cei doi bărbați care au suferit arsuri grave, aseară, după incendiul de la o hală de prelucrare a produselor petroliere din Prahova. Pentru cel de-al doilea pacient s-a obținut acceptul de a fi transferat la AKH Viena.

Una din victimele incendiului de la hala petrolieră din Prahova va fi transferată în Belgia. Al doilea pacient va fi transferat la AKH Viena
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2021   •   11:25

UPDATE 11:20 - Ministerul Sănătății a fost informat că s-a obținut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate. Transferul se va face imediat ce va fi posibil și este realizat, conform legii, de către DSU - MAI.

Conducerea Ministerului Sănătății a fost informată în această dimineață de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienți cu arsuri, suferite în incendiul din localitatea Inotești, județul Prahova.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a suferit arsuri pe 60-70% din suprafața corporală, iar un bărbat de 59 de ani pe 60% din corp, după incendiul de luni seară. Ambii răniți au căile aeriene superioare afectate. 

Victimele nu se aflau în hala afectată de incendiu, ele fiind rănite în timp ce încercau să stingă focul.

Ei au fost transportați imediat după incendiu la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești pentru a primi asistență medicală de urgență și a fi evaluați. 

În paralel, Ministerul Sănătății a declanșat mecanismul de transfer în străinătate pentru mari arși.

Incendiul ar fi izbucnit de la un aparat de sudură

Incendiul care a izbucnit luni seara la o hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, sat Inoteşti, a fost provocat cel mai probabil de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Focul a cuprins o hală în care se aflau birouri şi câteva utilaje, a fost violent și a afectat o suprafaţă estimată la aproximativ 700 de metri pătraţi.

În apropierea halei se aflau opt rezervoare de reziduuri petroliere. Echipajele ISU au intervenit atât pentru localizarea şi stingerea incendiului, cât şi pentru răcirea depozitelor de reziduuri.

×
Subiecte în articol: prahova incendiu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close