Antena 3 CNN Actualitate Victor Negrescu, propus comisar european de premierul demis Viorica Dăncilă

Victor Negrescu, propus comisar european de premierul demis Viorica Dăncilă

Victor Negrescu, propus comisar european de premierul demis Viorica Dăncilă
Sursa foto: Foto: Victor Negrescu/Facebook
29 Oct 2019   •   14:22

Premierul demis Viorica Dăncilă a făcut o nouă propunere pentru funcția de comisar european, în persoana lui Victor Negrescu, fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Întrebată marți, la ieșirea din Primăria Săndulești, județul Cluj, despre informațiile potrivit cărora Victor Negrescu ar fi propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european, Viorica Dăncilă a răspuns: „Da, este o variantă domnul Negrescu, având în vedere experiența de care se bucură: a fost europarlamentar, a fost ministrul pentru Afaceri Europene, deci îl recomandă experiența pe care o are pentru funcția de comisar european”.

CINE ESTE VICTOR NEGRESCU. Activitate politică și declarație de avere

Viorica Dăncilă a spus că scrisoarea cu noua propunere va fi trimisă marți la Bruxelles.

”Mișcarea de ultim moment a Guvernului Dăncilă vine în urma unei scrisori pe care Ursula von Der Leyen a trimis-o Executivului românesc în care cerea o nouă nominalizare. Asta în condițiile în care, în urmă cu două săptămâni, președintele Klaus Iohannis îi ceruse Ursulei von der Leyen să mai întârzie puțin procesul în ceea ce privește comisarul din partea României, având în vedere schimbările de pe scena politică din țara noastră. Se pare că a așteptat suficient Comisia Europeană și a cerut o nouă nominalizare”, a spus Sabina Iosub, la Antena 3.

La nivel european, discuțiile sunt pozitive în ceea ce-l privește pe Victor Negrescu, a mai spus Sabina Iosub, la Antena 3.

În replică, președintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul demis nu are nicio legitimitate pentru a face o astfel de propunere.

 

 

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close