Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: În ce bază legală Băsescu sună procurorii?

Victor Ponta: În ce bază legală Băsescu sună procurorii?

Victor Ponta: În ce bază legală Băsescu sună procurorii?
de M.C.    |    13 Noi 2013   •   21:33
Premierul Victor Ponta a evitat să comenteze declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, mulţumindu-se să întrebe în ce bază Traian Băsescu sună procurorii, după ce acesta a spus astăzi că a discutat cu Lucian Papici.

"În ce bază legală preşedintele Traian Băsescu sună procurorii? L-am întrebat pe Ministrul Justiţiei. Care sunt relaţiile instituţionale care îi dau această posibilitate? Justiţia nu a ştiut să-mi spună, poate ştie CSM" a spus Ponta.

Primul-ministru a vorbit şi despre comisia de anchetă, privind achiziţia terenului de la Nana, de către Ioana Băsescu, pentru a verifica dacă au fost implicate instituţiile statului.


"Am fost informat de către colegii parlamentari din USL, şi PSD, şi PNL, despre faptul că doresc să folosească dreptul constituţional de a constitui comisii de anchetă şi nu am spus decât că mi se pare normal ca Parlamentul să facă comisii de anchetă. Obiectul acestor comisii, pe cine supără aceste comisii nu intră în atribuţiile mele. Guvernul nu iniţiază comisii de anchetă, nici însă nu mi-aş dori să fie oprite comisiile de anchetă pentru că ar putea să supere pe cineva. Pe parlamentari nu îi interesează ce familie este, îi interesează legalitatea" a mai spus premierul Victor Ponta. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Comisie de ancheta justitie
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close