Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, REACŢIE la ancheta privind implicarea lui Papici în achiziţionarea terenului de la Nana: "Nu îl cunosc personal pe Lucian Papici"

Băsescu, REACŢIE la ancheta privind implicarea lui Papici în achiziţionarea terenului de la Nana: "Nu îl cunosc personal pe Lucian Papici"

Băsescu, REACŢIE la ancheta privind implicarea lui Papici în achiziţionarea terenului de la Nana: "Nu îl cunosc personal pe Lucian Papici"
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Noi 2013   •   18:37

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că, prin constituirea unei comisii de anchetă privind terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, premierul "Victor Ponta încearcă să reîncălzească ceea ce nu i-a reuşit cu Roşca Stănescu, generând un alt fals, dând de înţeles că Papici a fost implicat în verificarea terenurilor".

Băsescu a insistat că nu există nicio legătură între ancheta DNA, bazată pe o plângere din 2012, şi achiziţia terenului din Călăraşi făcută de fiica sa cea mare, Ioana Băsescu.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui:

- ştiu ca vor fi deontologi care vor spune că nu se cade ca preşedintele să se apere. După unii, preşedintele trebuie să suporte orice afirmatie, el si familia lui, doar pentru ca e presedinte

- ca să ramanem in adevarul istoric, pentru ca tot ce vorbeste un plagiator care e si premier, el a vorbit azi de doua comisii de ancheta.

- vreau să am o reacţie legată de ideiile premierului plagiator Victor Viorel Ponta referitoare la comisia de anchetă. Una dintre ele vizeaza activitatea procurorului DNA Papici si tranzactia fiicei mele, Ioana Basescu.

- am sa citez, altfel riscam sa fabulam, la intrebarea unui ziarist, comisia discuta situatia domnului Papici, urmează raspunsul premierului: "Este vorba de o comisie de ancheta legata de modul in care institutii ale statului s-au implicat in activitati private de verificare si pentru achizitionarea de terenuri de catre persoane private"

- premierul încearca sa reincalzeasca ce nu i-a reusit cu Rosca Stanescu, generand un alt fals, dand de inteles ca Papici a fost implicat in verificarea terenurilor

- nu a existat nici o legătură între achiziţia Ioanei Basescu şi procurorul Papici, e o mistificare a adevarului.

 - nu îl cunosc personal pe Lucian Papici. Astăzi l-am sunat ca să îmi cer scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos e implicat într-un scandal

- în achizitia terenului din judetul Călăraşi, fiica mea nu a utilizat nici un leu cash. A virat prin bancă banii vânzătorului.

- am aflat că procurorul Papici într-adevăr a derulat o anchetă, nu el personal, în urma unei reclamaţii din 2012 şi ancheta e în desfăşurare.

- vă pot spune şi cine a făcut plângere, e un domn care a lucrat acolo, se pare, la Staţiunea de cercetări Fundulea. In mai 2013 a depus un memoriu şi la premier. Nu are nicio legătură activitatea DNA în Călăraşi cu achiziţia de terenuri făcută de Ioana.

- vreau să-i spun plagiatorului mic că, dacă are o bătălie, să o ducă ca între bărbaţi. Fiica mea nu e angrenata în politică. Un om care încearcă să angreneze un notar care îşi vede de viaţa lui de zi cu zi într-un scandal politic trebuie să fie foarte degradat moral.


×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close