Antena 3 CNN Actualitate Vijeliile au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară. Bucureştiul, blocat din cauza inundaţiilor

Vijeliile au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară. Bucureştiul, blocat din cauza inundaţiilor

Vijeliile de cod portocaliu din ultimele ore au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. Mai multe autoturisme au fost luate de torenţi, iar drumurile naţionale au fost blocate de aluviuni şi copaci căzuţi.

Vijeliile au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară. Bucureştiul, blocat din cauza inundaţiilor
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2023   •   08:53

Pompierii au intervenit miercuri în 35 de localități din 19 județe pentru a înlătura efectele produse de furtună. Doi oameni au fost evacuați, mai multe străzi, case și curți au fost inundate, zeci de copaci au fost doborâți de vânt și 8 mașini au fost avariate în București și 19 județe

În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 35 de localități din 19 județe - Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Vaslui și Vrancea - și municipiul București. Pompierii au evacuat apa din 22 case, 35 curți, 9 beciuri, 1 pasaj, 5 străzi, au degajat elemente de construcție de la acoperișurile a 18 imobile și au îndepărtat 51 de copaci, fiind avariate 8 autoturisme.

Citeşte şi: Fenomenele meteo extreme au făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară. Acoperişuri smulse, copaci căzuţi, maşini distruse

De asemenea, în județul Bistrița-Năsăud, 2 persoane au fost evacuate la rude dintr-o casă inundată, însă, la acest moment, acestea s-au întors în locuință. Din pricina apei aflate pe carosabil și a unui copac căzut, circulația rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naționale (DN75/AB, DN2/BC și DN17C/BN) și pe 1 drum județean (DJ172B/BN).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 37 de localități din 6 județe (Bacău, Iași, Bistrița-Năsăud, Neamț, Suceava și Vaslui), iar echipe ale furnizorilor intervin pentru remedierea acestei situații.

Trafic blocat în Bucureşti din cauza inundaţiilor

A plouat torenţial ieri şi în Capitală. Traficul a fost îngreunat în mai multe zone din Bucureşti din cauza apei. Bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4 a fost complet acoperit de apă. Angajaţii primăriei au intervenit cu mai multe maşini cu motopompe.

În intersecţia dintre strada Turnu Măgurele şi Emil Racoviţă, o maşină a rămas blocatză din cauza apei. Acumulări de apă au fost şi pe Bulevardul Camil Ressu din Sectorul 3. Traficul a fost îngreunat aproximativ o oră.

Ploaia torenţială a făcut prăpăd şi în Popeşti Leordeni. Străzile au fost acoperite de ape, iar maşinile au înaintat cu greu. Pietonii au traversat străzile prin apă.

Citeşte şi: Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi torenţiale! Cod portocaliu de fenomene meteo extreme

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În urma furtunii de ieri, din cauza vântului puternic, balonul patinoarului artificial de la Târgu Mureș a fost distrus. Acolo se antrenau hocheiștii de la Târgu Mureș. Pe perioada de două luni de vară era închis.

La acest moment nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile, informează IGSU.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close