Antena 3 CNN Actualitate Locale Fenomenele meteo extreme au făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară. Acoperişuri smulse, copaci căzuţi, maşini distruse

Fenomenele meteo extreme au făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară. Acoperişuri smulse, copaci căzuţi, maşini distruse

Mai multe acoperişuri au fost smulse de vântul puternic şi zeci de copaci au fost rupţi de rafalele de peste 90 de kilometri pe oră, iar zeci de maşini au fost distruse. Unde nu a căzut grindină, a plouat abundent.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Aug 2023   •   12:00

Circulația a fost blocată pe DN15 între localitățile Borsec și Capul Corbului din județul Harghita după ce vântul a rupt mai mulți arbori care au ajuns pe carosabil. 

Pompierii din cadrul detașamentului Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni au intervenit pentru a elibera drumul. De asemenea, mai multe localităţi din judeţul Satu Mare au fost sub avertizare de cod roşu, de vijelie puternică, vânt cu rafale de peste 90 de kilometri pe oră, grindină şi ploi torenţiale. 

Citeşte şi:  Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi torenţiale! Aproape toată țara vizată de cod portocaliu și cod galben de fenomene meteo extreme

Fenomenele meteo extreme au lăsat în următorul prăpăd. Acoperișurile mai multor blocuri au fost luate de rafalele puternice de vânt, grindina a distrus culturilor oamenilor, iar mai mulți copaci s-au prăbușit peste mașinile parcate. 

Patru judeţe s-au aflat sub cod roşu de ploi şi vijelii: Mureş, Harghita, Caraş-Severin şi Timiş. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Urmările furtunii de la Satu Mare

Mai multe acoperișuri au fost luate de vânt, iar nenumărați copaci au fost doborâți. Se lucrează în mai multe zone din municipiu pentru degajarea acestora.

"Primăria municipiului Satu Mare și firmele de spații verzi acționează pentru înlăturarea pagubelor produse de furtuna abătută asupra municipiului Satu Mare în data de 29 august", informează Primaria Satu Mare.

Municipalitatea a mai anunțat că în cursul zilei de miercuri, 30 august, vor fi curățate trotuarele, dar și parcurile ce au fost grave afectate după furtună.

"După ce în cursul zilei de marți s-au degajat toate arterele de circulație din oraș, miercuri se va realiza curățarea trotuarelor și a parcurilor din orașul grav afectate, foarte mulți copaci fiind rupți sau culcați la pământ cu tot cu rădăcină. Grădina Romei va fi închisă miercuri pentru punerea în siguranță", mai informează primăria.

"Ieri a fost o furtună extrem de serioasă. S-a dat şi codul roşu.  Am intervenit la 69 de locaţii în cursul serii şi al nopţii. Aceste lucrări au continuat şi astăzi.  Pe lângă aceste 69 de intervenții au mai fost încă 99 unde au intervenit cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Satu Mare. 

În marea majoritate a apelurilor, ceteţenii au anunţat căderea arborilor care au îngreunat circulația oamenilor şi a cetățenilor. De asemenea, au fost şi cabluri electrice care s-au rupt din cauza copacilor căzuţi.  Au fost şi câteva acoperișuri care au fost smulse de vântul puternic", a declarat într-o intervenţie la Antena 3 CNN Gabor Kereskeny, primar Satu Mare. 

Drum național închis, carosabil acoperit de aluviuni

Un drum național din Bacău este complet închis după ce carosabilul a fost acoperit de aluviuni. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 2, kilometrul 261, localitatea Răcăciuni, județul Bacău, au fost aduse aluviuni pe carosabil, în urma ploii abundente.

Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers.

"Urmează a se acționa pentru degajarea drumului, când condițiile meteo vor permite", transmite sursa citată.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close